Mensink Nederlands kampioen 50 kilometer

| 13-12-2015

Wielrenner Rick Mensink is zondag gekroond tot Nederlands kampioen 50 kilometer op de baan. Op het Velodrome in Amsterdam wist de Zwollenaar samen met Martijn Tusveld het peloton op een ronde te zetten, waarna hij in de eindsprint de rapste bleek. “Ik had het helemaal niet verwacht. Mijn eerste Nederlandse titel, fantastisch”, reageert de kersverse kampioen.

© Annet van Raalten

Mensink beleeft sowieso een mooi wielerjaar. Tijdens de opening van de Boxem Tunnel liet hij bijvoorbeeld een man als Niki Terpstra al achter zich en ook qua ontwikkeling is hij dik tevreden. Zondag volgde met de Nederlandse titel op de 50 kilometer de kers op de taart. “Ik reed dit NK eigenlijk ter voorbereiding op de Zesdaagse van Rotterdam, dus ik had er niet echt aan gedacht om voor de prijzen mee te doen”, vertelt Mensink, die na 100 van de 250 rondes ineens hoop kreeg. “Ik keek om mij heen en toen zag ik de andere koppies toch wat hangen. Met nog 35 rondjes te gaan sloeg ik een definitief gat. Ik ben toen in een strak tempo gaan rijden, zodat ik het wel vol kon houden.”

Met nog 15 rondes voor de boeg kreeg Mensink gezelschap van Martijn Tusveld en samen met hem zette hij de rest van het deelnemersveld op een ronde. In de slotfase ging het dus tussen Mensink en Tusveld. “Net voor de bel voor de laatste ronde besloot ik om vol aan te gaan. We waren nog met twee en dan wil je het ook niet meer weggeven. Ik heb niet meer achterom gekeken”, lacht Mensink. Het bleek uiteindelijk de stap naar succes, want de voormalig Hanzerenner liet zijn concurrent achter zich. Het Wilhelmus voor hem, de rood-wit-blauwe trui mee naar huis. “Op het moment dat het Wilhelmus wordt gespeeld, besef je het nog niet echt. Maar later dringt het wel door. Het was een geweldig moment. Ik ga er nu mooi even van genieten.”

Wielrennen, Rick Mensink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws