Mensink: ‘Ik ben gefinisht en dus tevreden’

| 02-03-2013

Hanzerenners Zwolle kan met gemengde gevoelens terugkijken op de 53ste editie van de Ster van Zwolle. De wielervereniging mikte op vier of misschien wel vijf man aan de finish, maar kreeg er slechts twee over de streep. Rick Mensink (18) en Henk Brand (19) hielden zaterdag niet alleen de Zwolse eer hoog, ze lieten ook zien het hoge niveau goed aan te kunnen.

“Als ik de finish haal, ben ik tevreden”, liet Mensink voorafgaand aan de Ster weten. “Dat is het primaire doel, maar natuurlijk eindig ik graag zo kort mogelijk zoals iedereen.” De talentvolle eerstejaars belofterenner zal echter nog zeker een jaartje moeten wachten op zijn eerste korte klassering in zijn thuiswedstrijd, want in de 2013-versie van de Ster zag hij als 78ste de streep. Een prima plek voor een debutant, want lang niet iedereen haalt de finish in Zwolle. “Ik had vandaag wel goede benen en kon lekker meekomen”, aldus Mensink zaterdag na de finish. “Ik ben in de eerste groep gefinisht, dus tevreden.”

© Annet van Raalten

Henk Brand was zaterdag de enige andere Hanzerenner die een tijd achter zijn naam kreeg. De 19-jarige uit Oldeholtpade reed nog enige tijd mee in de kopgroep, maar werd uiteindelijk als laatste gefinishte renner geklasseerd. “Ik reed lek in de finale en toen was ik gezien, dan kom je er nooit meer bij. Tot die tijd ging het eigenlijk wel lekker”, aldus Brand. “Hopelijk kan ik dit seizoen nog een keer een toptien-klassering rijden. Vergeleken met vorig jaar moet ik dit jaar nog wel kunnen groeien.”

Jasper Keulemans sprak vooraf uit vooral te willen finishen en leek dat lange tijd ook te gaan doen, maar hij moest in de slotfase toch opgeven. Robin van Dijk uit Laag Zuthem beleefde minder plezier aan zijn optreden in de Ster van Zwolle, want nog binnen de eerste vijftien kilometer moest hij de strijd staken. Voor Zwollenaar Raymond Koch viel na ongeveer een uur koers het doek, terwijl uiteindelijk Gerard Haasjes (Staphorst), Henk Klein Tijssink (Hattem) en Matthijs Koedijk (Lelystad) de Ceintuurbaan ook niet haalden.

© Annet van Raalten
Wielrennen, Ster van Zwolle, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Jasper Keulemans, Henk Brand

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws