Menig: ‘Ik speel tegen Vitesse als keeper’

| 02-12-2016

PEC Zwolle moet het zaterdag in het uitduel met Vitesse doen zonder Danny Holla. De middenvelder kampte met liesklachten, kreeg tijdens de hersteltraining ook nog last van zijn hamstring en is daardoor niet inzetbaar. Wie zijn vervanger wordt? Hele goede vraag. De afsluitende training van vrijdag was wederom besloten. “Ach, ik ben het niet anders gewend”, zegt aanvaller Queensy Menig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is weer vrijdag en dus hangt er een deken van schimmigheid rond het MAC3PARK Stadion. Voor de hekken van het stadion staan wat gluurders, maar ook die worden allemaal niet veel wijzer. PEC traint in aanloop naar Vitesse-uit opnieuw besloten en dus zijn er amper mensen welkom. Voor Menig gesneden koek, want bij Ajax was het niet anders. “Daar mag je als buitenstaander niet zomaar bij de training komen. Ik vind het wel goed, puur omdat het voor mij altijd zo is geweest.” Wat wel duidelijk wordt, het komt immers uit de mond van trainer Ron Jans, is dat Danny Holla zaterdag niet meedoet. De ervaren middenvelder kampte met een liesblessure en daar kwam ook nog een probleem met de hamstring bij. Holla wacht nu op de uitslagen van een scan.

Menig staat in de Gelredome wel gewoon op het veld. Op welke positie, dat is de vraag. De laatste weken speelde de huurling van Ajax vooral in de spits, maar tegen Groningen was hij plots weer buitenspeler. Het maakt Menig zelf allemaal niets uit. “Als ik maar in de basis sta, dan vind ik het goed. Ik speel nog liever linksback dan dat ik op de bank zit. Al moet je dan niet teveel van mij verwachten”, lacht hij. Waar hij zaterdag gaat spelen, kan Menig logischerwijs niet zeggen. Want een besloten training is een besloten training, ook voor hem. Hij grapt er maar een beetje over. “Uhm, ik speel morgen niet in de aanval hoor. Ik denk dat ik morgen als keeper op het veld sta of zo.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle treft in Vitesse de nummer acht van de ranglijst. Bij de Arnhemmers is in ieder geval Ricky van Wolfswinkel niet van de partij, maar voor Menig is dat allemaal niet zo belangrijk. “Ze hebben een ploeg met veel individuele kwaliteiten, al is er daar zeker wel wat te halen. Waarom het ons morgen wel gaat lukken? Dat ga je wel zien”, blijft ook hij schimmig. Het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse begint zaterdag om 20.45 uur. Dan is het hoe dan ook weer elf tegen elf.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Queensy Menig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws