Menig: ‘Conditioneel op negentig procent’

| 16-02-2018

PEC Zwolle kan zondag tegen Ajax hoogstwaarschijnlijk weer beschikken over aanvoerder Bram van Polen. De verdediger kampte lange tijd met een knieblessure, maar trainde vrijdag weer volledig met de groep mee. Als er geen reactie komt, maakt hij een goede kans op een basisplaats. “Ik denk dat wij het Ajax lastig kunnen maken”, zegt Queensy Menig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De transfer van Queensy Menig op deadlineday kwam als een duveltje uit een doosje. In de catacomben van het AFAS Stadion van AZ deed Gerard Nijkamp zijn verhaal en ineens was Menig weer speler van PEC Zwolle. Hij besloot Oldham Athletic te verlaten en in te stemmen met een nieuwe huurperiode in Zwolle. “Ik wilde graag lekker voetballen”, vertelt Menig. “In Engeland kon ik ook wel lekker voetballen, maar dat was tegen degradatie. Als je dan mag kiezen tussen strijden tegen degradatie of spelen om Europees, dan is de keuze snel gemaakt. Ik ben blij om hier te zijn, dat zeker.”

Menig kwam tot dusver tot enkele invalbeurten, vooral omdat hij conditioneel wat achterstand had. Niet dat hij niet fit is, maar toch moest hij er weer even in komen. “Ik heb een paar weken niet op het veld getraind en dat merk je wel. Op dit moment zit ik op 85, 90 procent en kom ik, conditioneel, in de buurt van een basisplaats. Het was goed om het rustig op te bouwen”, vindt Menig, die niets kan zeggen over zijn rol in het thuisduel met Ajax. In de huidige spelopvatting van PEC zou hij als spits kunnen spelen, maar dan moet Wouter Marinus weer op de bank plaatsnemen. “Ik spreek je zondag”, glimlacht Menig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle kan tegen Ajax beschikken over een vrij complete groep, inclusief aanvoerder Van Polen. Voor Ruben Ligeon komt de wedstrijd nog wel te vroeg. Menig verwacht dat Ajax een pittige middag krijgt. “Ik heb PEC ook tegen Feyenoord en PSV goede wedstrijden zien spelen, dus waarom kan dat tegen Ajax niet? Ik denk dat het een open wedstrijd wordt. Zij spelen goed positiespel, wij spelen goed positiespel, dus het kan mooi worden. In de omschakeling kunnen wij gevaarlijk worden”, weet Menig. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Queensy Menig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws