Meerdere medailles voor SAZ in Albershausen

| 30-04-2019

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) heeft afgelopen weekend flink wat medailles in de wacht gesleept tijdens de Acrocup in het Duitse Albershausen. In totaal deden daar acht Zwolse teams mee, waarvan er twee uiteindelijk het hoogste ereschavot betraden.

© felixfotos.de

De eerste wedstrijden waren vrijdag en direct werden de eerste medailles gewonnen. De A-pupillen Loïs Ankersmit en Denya Kuiper beten het spits af en zij plaatsten zich als tweede voor de finale. In die eindstrijd bemachtigde het duo een zilveren plak. Dafne Koster, Indy Palsma en Sanne van Dalfsen, ook A-pupillen, gingen als derde de finale in en daarin kwamen ze uiteindelijk tot een vierde plaats. Carmen Holster en Inger Rijke bereikten als nummer drie de finale en moesten het vervolgens doen met een zevende plaats.

Djamilla Wisselink, Emma Heitbrink en Nynke Veenma kwamen in de leeftijdscategorie 11-16 jaar op tempo tot een gedeelde eerste plaats. Een dag later resulteerde het onderdeel balans in een zesde plaats, maar in de daaropvolgende finale volgde er herstel. Het trio pakte goud en de bokaal voor de hoogste score van de dag. In dezelfde categorie kwamen ook Yousra Ben Haj Fredj, Kiara Palsma en Loren Klink tot de hoogste score op tempo en uiteindelijk resulteerde dat in de finale in een derde plaats.

Lola van Zanden en Sequoia Steensma deden mee in de categorie junioren 1 en pakten op tempo een bronzen plak. Het team met Chelsy Dijkstra, Sidney de Vente en Amber Voolstra kwam ook uit in die categorie en pakte op tempo een derde plaats. In de finale kwamen ze op combi tot een fraaie tweede plaats. Danique van Berkum, Romy Zwiers en Ratna Hulleman kwamen bij de senioren tot een mooie derde plaats en dus een bronzen medaille.

Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws