Meer dan Voetbal label voor FC Zwolle

| 14-01-2011

Erben Wennemars heeft vrijdag als ambassadeur van FC Zwolle het Meer dan Voetbal label namens de club in ontvangst genomen. Dat gebeurde voorafgaand aan het duel tegen Emmen. Zwolle is de tiende betaald voetbalorganisatie die het label in ontvangst heeft mogen nemen. De club heeft het label ontvangen als beloning voor het project Playing for Success Zwolle. Daarin wordt educatie verbonden met de uitdagende wereld van topvoetbal.

Het Meer dan Voetbal label, een initiatief van Stichting Meer dan Voetbal is in het leven geroepen om maatschappelijk betrokken voetbalprojecten beter herkenbaar te maken. Het label, waar de opvallende groene bal in is verwerkt, is de beloning voor projecten waar de verbindende kracht van voetbal wordt ingezet voor een betere samenleving. Het label is een blijk van erkenning en toont aan dat het project Playing for Success Zwolle écht bijdraagt aan een betere samenleving.

FC Zwolle heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. Playing for Success is een uniek initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de voor hen bijzondere omgeving van FC Zwolle. Het gaat om ‘gewone’ leerlingen die minder presteren dan ze kunnen en achterblijven op het gemiddelde niveau. Playing for Success draagt samen met FC Zwolle structureel bij aan het verkleinen van deze leerachterstand. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

Voetbal, FC Zwolle, Erben Wennemars, FC Zwolle Stadion, Meer dan Voetbal, PEC Zwolle United

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws