Medailles voor synchroonzwemsters Swol

| 19-02-2012

De synchroonzwemsters van Swol 1894 hebben bij de derde figurenwedstrijd van dit seizoen goed gescoord. In zwembad Tijenraan in Raalte won de Zwolse club zaterdag in totaal zeven medailles, waarvan drie gouden medailles, één zilveren plak en drie bronzen medailles.

Luna van Duursen pakte in categorie 1 de bronzen medaille. Brons was er ook voor Merel Plattje, maar dan in categorie 2. In diezelfde categorie werd Danniek Hartenhof zeer verdienstelijk negende en Nora Almusawi eindigde op een 31ste plek. Een knappe prestatie van Danniek en Nora, want de meiden deden voor het eerst mee aan een figurenwedstrijd. In categorie Age 1 stonden twee Swol-meiden op het podium. Stephanie Salimana won goud en Céline Büller pakte de bronzen plak. Günel Gadzieva greep net naast een medaille met een vierde plaats. Ook Berber de Jong presteerde goed met een zesde plaats. Verder deden Britney Roddenhof (elfde), Marit Slot (zestiende) en Kelly van Nes (36ste) prima mee.

In categorie Age 2 was het Jolinde van Zwolle die er met de zilveren medaille vandoor ging. Zij werd op de voet gevolgd door Jolijn Wildeman (zesde), Marike ten Brinke (dertiende), Helene Heersema (veertiende) en Esmée Slot (zeventiende). Helaas kwam Cindy van Engel net te kort om haar limiet voor de SBK te halen. Zij werd 45ste. Bij de junioren was de top twintig ook gevuld met Swol-meiden. Er was een gouden medaille voor Saskia Gehrels. Bionda de Moor werd negende, Nienke Wildeman tiende en Allissa Christen elfde. Reina Dijkstra en Nicole Salimana bezetten respectievelijk de dertiende en veertiende plek.

Saskia Gehrels won bij de senioren ook een gouden medaille. Natasja van Schuppen eindigde op een vierde plek en haar zus Joselien werd zesde.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws