Medailleregen synchroonzwemsters Swol

| 24-06-2012

De Zwolse synchroonzwemsters van Swol 1894 zijn zaterdag met een groot aantal medailles teruggekeerd van de laatste uitvoeringswedstrijd van het seizoen. In zwembad De Peppel in Ede waren er uitvoeringen van categorieën 2, Age 2 en FINA Senioren. In categorie 2 zwom Merel Plattje bijvoorbeeld een geweldige solo beloond met zilver, terwijl zij bij de duetten met Danniek Hartenhof naar de derde plek zwom. Het bleek een voorbode voor een prachtige zwemdag voor Swol.

De meiden van Age 2 kwamen in alle disciplines uit en wisten beslag te leggen op een groot aantal medailles. Zo was er bij de solo’s een prachtige bronzen plak voor Jolinde van Zwolle en met Marike ten Brinke legde zij tevens beslag op de zilveren medaille bij de duetten. Met de groep, verder nog bestaande uit Jolijn Wildeman, Esmée Slot, Cindy van Engel en Hélène Heersema, deden beide er nog een schepje bovenop en gingen er met het goud vandoor.

De senioren, slechts vertegenwoordigd door vier zwemsters, gingen met vijf medailles naar huis. Goud en zilver bij de solo’s voor respectievelijk Juliët Knispel en Saskia Gehrels en gezamenlijk goud voor hun gezwommen duet. Natasja en Joselien van Schuppen ontvingen een bronzen plak voor hun uitvoering. De vier meiden zwommen samen nog een geweldig groepsnummer dat ook goed was voor goud. Verder werden er in alle categorieën prijzen uitgereikt voor de uitslagen van de figurenwedstrijden, gemeten gedurende het seizoen. Ook hierin kwam Swol 1894 als winnaar uit de bus met een zilveren medaille voor Jolinde in Age 2, goud voor Juliët en brons voor Saskia bij de FINA Senioren.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws