Maxime Kerstholt in selectie Jong Oranje

| 19-09-2014

Hockeyster Maxime Kerstholt is opgenomen in de trainingsgroep van Jong Oranje. De 18-jarige Zwolse herstelt op dit moment nog van een knieblessure, maar maakt het aankomende jaar wel deel uit van het beloftenteam. Dit maakte de hockeybond begin deze week bekend. “Ik kreeg een mailtje en dan ben je natuurlijk trots. Het is best bijzonder, want het is maar een kleine groep”, reageert Kerstholt.

De hockeyster beleefde qua prestaties een fantastische zomer. Met het Nederlands hockeyteam won zij zilver op de Jeugd Olympische Spelen in China en met een groot aantal goals had Kerstholt een flinke bijdrage. In Nanjing speelde echter ook haar knieblessure meer en meer op. “Ik had er al eerder last van, maar sinds dat toernooi is het erger geworden. Het gaat om de pees en daar zijn we heel voorzichtig mee. Het moet niet chronisch worden”, vertelt Kerstholt. Inmiddels staat de speelster van HC Laren al drie weken aan de kant. Wanneer ze weer op het veld staat, is nog niet bekend. “We nemen de tijd, want het moet allemaal goed genezen. Op dit moment zit ik vooral op de fiets, om toch conditioneel bij te blijven.”

De uitverkiezing voor Jong Oranje kwam dan ook als een mooie opsteker. Vanaf 30 september staan er elke dinsdag twee trainingen op het programma en in juni en juli van 2015 volgt een intensief programma. “Er is geen EK of WK, dus ik weet eigenlijk niet wat we dan precies gaan doen. Dat is ook voor mij nog even afwachten.” De uitnodiging is mooi, maar de focus van Kerstholt ging direct weer op het herstel. Met Laren gaat de spits voor een plaats in de play-offs, maar daar is ze nog niet mee bezig. “Ik denk er nog niet over na. Ook niet over mijn persoonlijke verbeterpunten of doelstellingen. Eerst wil ik fit worden en het veld weer op. Daarna kijken we wel verder.”

Hockey, Maxime Kerstholt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws