Maxime Kerstholt grootste sporttalent

| 01-02-2013

Hockeyster Maxime Kerstholt is tijdens de tweede editie van het SportGala Zwolle verkozen tot sporttalent van 2012. De uitverkiezing tot grootste sporttalent van Zwolle kwam voor de 16-jarige hockeyster als een mooie bekroning op het voor haar zo succesvolle vorige sportjaar. Kerstholt kreeg de voorkeur boven karateka Yamaika Kuijper en korfballer Max Malestein.

© Annet van Raalten

Door Thomas van der Staak van het Centre for Sports Education werd de winnaar van de categorie sporttalent van het jaar bekend gemaakt. Uit de gouden envelop toverde hij de naam van Maxime Kerstholt, die daar niet op had gerekend. “Ik vind het heel leuk om hier te zijn, maar winnen, dat had ik echt niet verwacht”, zegt de goalgetter, die ook nog complimenten over had voor het nieuwe Zwolse hockeycomplex. “Ik ging weg uit Zwolle, toen was het complex nog in aanbouw. Ik heb wel echt wat achtergelaten, want het is prachtig geworden.”

Maxime Kerstholt kan terugkijken op een uitstekend sportjaar 2012. De hockeyster ontpopte zich begin 2012 bij ZMHC tot doelpuntenmachine. En op het EK onder 16 jaar in Valencia toonde Maxime haar trefzekerheid opnieuw. De fysiek sterke spits werd in de zomer van 2012 op het door Nederland gewonnen toernooi de beste schutter. Een maand later koos Maxime, die in de belangstelling stond van vele hoofdklassers, voor Laren. Ondanks haar jonge leeftijd kreeg ze bij Laren meteen veel speelminuten en hockeyde ze in het najaar op het hoogste niveau samen met toppers als Naomi van As en Kim Lammers. Aan het einde van 2012 was ze met tien treffers zelfs topscorer van Laren.

© Annet van Raalten
Hockey, SportGala Zwolle, Maxime Kerstholt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws