Maxime Bennink verkast naar Reading FC

| 08-08-2019

PEC Zwolle Vrouwen neemt per direct afscheid van Maxime Bennink. De 22-jarige aanvaller vertrekt naar de Women’s Super League in Engeland, waar ze gaat spelen voor Reading. Bennink kwam in 2016 naar Zwolle, na eerst twee seizoenen bij FC Twente Vrouwen onder contract te hebben gestaan.

Al in haar eerste seizoen in Zwolle groeide de Achterhoekse uit tot een vaste waarde. In totaal kwam Bennink in het shirt van PEC tot 74 optredens, waarin ze vijftien keer scoorde. Een paar maanden terug verlengde Bennink haar contract nog met een jaar, maar na goed overleg werd een vertrek naar de hoogste divisie van Engeland tóch mogelijk.

Sebastiaan Borgardijn, technisch manager PEC Zwolle Vrouwen, reageert: “Hoewel het voor de club een flinke aderlating is dat Maxime zo kort voor de competitiestart vertrekt, zijn we ook wel trots dat wij opnieuw een speler afleveren aan een club uit de Engelse competitie.” Vorig seizoen bewandelde Esmee de Graaf (West Ham United) ook al die weg. “Maxime had onlangs inderdaad haar contract verlengd, maar wij wisten dat zij een vurige droom had om in het buitenland te spelen.”

“Maxime is jong, talentvol en heeft in Zwolle altijd een prima houding gehad, zowel op als naast het veld. We gunnen haar daarom dit nieuwe hoofdstuk in haar leven en wie weet zien we haar nog eens bij PEC Zwolle terugkeren. Namens de club wens ik Maxime heel veel succes in Engeland en bedank ik haar voor wat ze de afgelopen drie jaar heeft laten zien. Inmiddels zijn we intern al druk bezig om te kijken hoe we de selectie verder vorm kunnen gaan geven.”

PEC Zwolle Vrouwen wist dinsdag nog een speler uit de Women’s Super League naar Nederland terug te halen. De ervaren middenvelder Dominique Bruinenberg (26) zette haar handtekening onder een 1-jarige verbintenis.

Voetbal, Sebastiaan Borgardijn, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws