Maximale score voor SV Zwolle Handbal

| 24-11-2015

De handballers van SV Zwolle hebben afgelopen weekend ternauwernood weten te winnen van Donar uit Hengelo. De Zwollenaren speelden een prima eerste helft, stonden bij rust met 11-4 voor, maar gaven de volle buit nog bijna uit handen: 19-18. Ook de dames van SV Zwolle wisten te winnen, zij waren met 25-19 te sterk voor oud-hoofdklasser Haarle.

De mannen van SV Zwolle vlogen tegen Donar uit de startblokken. Vooraf wisten de heren dat het een fysieke pot zou worden, maar dat weerhield Zwolle er niet van om fel van start te gaan. Via twee goals van Rens Ruiter en een benutte penalty van Bart Kroeze stond SV Zwolle al rap met 3-1 voor en in het restant van de eerste helft liep de ploeg verder uit. Bij rust leek er met een 11-4 voorsprong dan ook geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft was echter alles anders. Met twee rappe goals startte SV Zwolle nog wel goed, maar vervolgens nam Donar het initiatief over. De snelheid ging uit het Zwolse spel, verdedigend zwakte het af en dat had bijna een nederlaag tot gevolg. Bijna, want SV Zwolle hield toch stand. In een spannende slotfase bleven de Zwollenaren op de been, waardoor het uiteindelijk eindigde in 19-18.

Voor de damesploeg van SV Zwolle stond er een ontmoeting met Haarle op het programma. Die ploeg speelde vorig seizoen nog in de hoofdklasse, maar daar was in deze wedstrijd weinig van te zien. SV Zwolle had vanaf het begin de overhand en gaf de snel opgebouwde voorsprong niet meer uit handen. Na een ruststand van 15-9 maakten beide ploegen er nog tien, waardoor de eindstand uitkwam op 25-19. Aankomende zondag spelen de dames een uitwedstrijd in Heino, terwijl de heren afreizen naar Nijmegen. Daar is Ha-STU de tegenstander.

Handbal, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws