Max Goudbeek schiet WVF ronde verder

| 19-02-2019

WVF heeft dinsdagavond de laatste zestien van de strijd om de districtsbeker Oost bereikt. De Zwolse tweedeklasser was op eigen veld te sterk voor stadgenoot ZAC, dat door een doelpunt van Max Goudbeek met minimaal verschil werd verslagen: 1-0. Voor WVF wacht er in de volgende ronde een uitwedstrijd bij hoofdklasser AZSV, terwijl ZAC zich kan richten op de titelstrijd in de derde klasse C.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Wij zijn erg blij met deze overwinning”, reageert WVF-captain Martijn Ruijsch, die bezig is aan een prima seizoen. “Het is lang geleden dat wij met WVF zijn doorgedrongen tot de laatste zestien van het bekertoernooi, dus dat is altijd leuk. Daarnaast draaien we ook in de competitie nog altijd goed. Alleen in de beginfase van het seizoen hebben wij één keer verloren en sindsdien niet meer”, aldus Ruijsch, die in de bekerderby tegen ZAC nauwelijks in de problemen kwam. “In de eerste helft creëerden wij al twee goede kansen en in het eerste gedeelte van de tweede helft werd het overwicht groter.”

Ondanks het overwicht van de thuisploeg moest het publiek tot de 62ste minuut wachten op een treffer. Het was Jabir Mazouz die op links Max Goudbeek bediende en laatstgenoemde wist de bal hard en laag in de korte hoek te schieten. “Wij kwamen denk ik op een verdiende 1-0 voorsprong en verzuimden daarna om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. ZAC probeerde in de slotfase nog wel wat met lange ballen, maar grote kansen hebben zij eigenlijk niet gehad”, stelt Martijn Ruijsch, die zich met WVF nu kan gaan opmaken voor het bekerduel tegen AZSV. “Ja, we mogen op dinsdagavond 26 februari de lange reis naar Aalten maken. Dat wordt een mooie uitdaging.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, WVF, Martijn Ruijsch

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws