Matuankotta: ‘Willen graag vierde worden’

| 17-04-2019

Wjthmen is op jacht naar de vierde plaats in de vierde klasse D en in dat kader deed het dinsdag tegen MVV '69 prima zaken. De ploeg van trainer Elvin Matuankotta won met 2-0. “Belangrijke punten en ook dik verdiend”, vertelt de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wijthmen trof in MVV de nummer elf van 4D, maar het kostte de thuisploeg moeite om het krachtsverschil om te zetten in doelpunten. “Het was in de eerste helft eigenlijk een beetje zomeravondvoetbal. Er zat niet veel snelheid in, we waren niet scherp en vergaten zelf te voetballen. Maar we gaven niets weg en waren wel de betere. De 1-0 was ook een verdiende voorsprong”, zegt Matuankotta, die Erik Schonewille voor opluchting zag zorgen. Hij opende de score, waarna Wijthmen in de tweede helft probeerde door te pakken. Er werd aanvallend gewisseld, om zo nog meer druk op MVV te zetten.

Dat leverde een kwartier voor tijd de beslissende treffer op. Nick van Gurp zorgde voor de 2-0, waardoor Wijthmen drie punten kon bijschrijven. “Daarna waren er nog wat momenten waarop we de score konden uitbreiden, maar dat deden we niet. Uiteindelijk zijn we totaal niet in de problemen geweest en blijven we in de race voor de vierde plaats. We hebben dat niet in eigen hand, maar willen wel heel graag vierde worden”, weet Matuankotta.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Wijthmen, Elvin Matuankotta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws