Matthijs Kunzel wint FysioZwolle Triathlon

| 22-09-2018

Matthijs Kunzel heeft zaterdag de achtste editie van de FysioZwolle Triathlon op zijn naam geschreven. Kunzel, die in 2016 ook al zegevierde op de kwart triatlon, lag na 1 kilometer zwemmen en 40 kilometer fietsen nog ruim twee minuten achter op Triade-atleet Han Peter Lucas, maar tijdens het hardlopen (10 kilometer) passeerde Kunzel de winnaar van vorig jaar toch nog.

Matthijs Kunzel - © Jan Burgman Fotografie
Han Peter Lucas - © Jan Burgman Fotografie
Sarah-Lynn Reuver - © Jan Burgman Fotografie

Met een eindtijd van 1 uur, 54 minuten en 49 seconden bleef Matthijs Kunzel nummer twee Han Peter Lucas (1:55:09) uiteindelijk exact twintig seconden voor. Naast Kunzel en Lucas maakte Patrick van Beek (1:58:25) het podium op de kwart triatlon compleet. De wedstrijd bij de vrouwen werd - opnieuw - gewonnen door Sarah-Lynn Reuver uit Wijhe. Met een tijd van 2 uur, 7 minuten en 5 seconden hield zij Aafke Willemsen (2:19:44) en Liesbeth Kemkers (2:25:43) ver achter zich. Team Zoef ging bij de teamwedstrijd met de hoofdprijs aan de haal. Met een totaaltijd van 1:50:01 was het winnende drietal echter wel iets langzamer dan in 2017 (1:49:42).

Eerder op de dag wist Ruben Slot - net als vorig jaar - de achtste triatlon op zijn naam te schrijven. De triatleet uit Dalfsen was met een eindtijd van 1:00:02 zes seconden sneller dan in 2017. “Het ging erg goed. Na het zwemmen had ik direct al een aardig stukje voorsprong. En tijdens het fietsen heb ik de rest niet kunnen zien”, vertelt Slot, die doorgaans op de fiets het sterkste is. “Er stond wel een harde wind, maar ik heb goed door kunnen fietsen. En met het lopen heb ik de triatlon mooi afgemaakt”, aldus de winnaar. Achter Ruben Slot werden Jordi Fuhler (1:04:08) en Joris van Dijk (1:06:14) respectievelijk tweede en derde.

Ruben Slot - © Jan Burgman Fotografie
Marije Dankelman - © Jan Burgman Fotografie

Bij de vrouwen prolongeerde Marije Dankelman haar titel. “Ik denk dat ik met het zwemmen al een mooi gat had geslagen. Op de fiets heb ik mijn voorsprong verder uitgebouwd. En toen zag ik bij het lopen dat het gat groot genoeg was”, stelt Dankelman tevreden. Na afloop van de achtste triatlon mochten ook Elianne Huitema en Kimberly Kok zich melden bij de prijsuitreiking. Klik hier voor alle uitslagen.

Triatlon, Triade, Triathlon Zwolle, Han Peter Lucas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws