Matige start voor Sparta in overgangsklasse

| 08-09-2018

Sparta is de veldcompetitie zaterdag begonnen met een ruime nederlaag tegen Heerenveen. De Zwollenaren keerden terug in de overgangsklasse en maakten kennis via een 14-24 verliespartij. “We werden in alles afgetroefd”, roept Sparta-trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse ploeg was op voorhand blij dat het ook op het veld in de overgangsklasse speelt, maar dat gevoel zal na afloop toch even anders zijn geweest. Sparta maakte op harde wijze kennis met de overgangsklasse op het veld, want tegenstander Heerenveen bleek een maatje te groot. Bij rust was het al 5-12 voor de Friezen. “We waren niet goed en dat werd prima afgestraft. We creëerden best nog wel wat kansen, maar waren niet effectief genoeg. Normaal kunnen we ruim boven de twintig procent scoren, ditmaal was het veertien procent. Het was niet goed genoeg”, stelt Pullen.

Dat ebde na de rust verder, want nooit kwamen de Zwollenaren meer in de buurt van de opponent. In de tweede helft volgden er wel meer Zwolse punten, maar een wedstrijd werd het niet meer. “Ik weet niet of Heerenveen een hele goede ploeg is, dat is lastig in te schatten. Ik ben wel teleurgesteld, want ik had gehoopt dat wij verder zouden zijn”, zegt Pullen, die genoot van debutant Jesper Wallinga. “Die heeft zich, in zijn eerste wedstrijd bij het eerste, goed staande gehouden. Eigenlijk was dat het enige positieve.”

© Jan Burgman Fotografie
Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws