Matig PEC Zwolle onderuit bij FC Utrecht

| 19-08-2018

PEC Zwolle heeft zondag de uitwedstrijd bij FC Utrecht zonder punten afgesloten. De ploeg van trainer John van ’t Schip kwam matig voor de dag en dat resulteerde in een 2-0 nederlaag. Een stand die bij rust al was bereikt. “We creëren weinig tot niets. Ik kan er veel over zeggen, maar dat zijn de feiten”, zegt captain Bram van Polen tegenover FOX Sports.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is niet de middag van PEC Zwolle en het wordt niet de middag van PEC Zwolle. Zoveel is al heel snel duidelijk als PEC het in Utrecht opneemt tegen de plaatselijke FC. De thuisploeg trekt vanaf het eerste moment richting het doel van Diederik Boer, terwijl de Zwollenaren daar vrijwel niets tegenover weten te zetten. Het is machteloos, kleurloos en daar komt in negentig minuten weinig verandering in. Bij rust heeft dat al een 2-0 achterstand tot gevolg, omdat de Zwolse defensie flink staat te schutteren. Eerst kan Joris van Overeem de bal vogeltje vrij met zijn borst over de doellijn werken en net voor de onderbreking is het weer raak. Sean Klaiber tilt de marge naar twee.

Je verwacht vervolgens een tot de tanden toe bewapend PEC, om ten koste van alles terug in de wedstrijd te komen, maar Utrecht blijft ook na rust de bovenliggende partij. De beste kans is ook voor de thuisploeg, maar PEC-invaller Sepp van den Berg laat zien wat verdedigen is. Bij de tweede paal glijdt hij de bal keurig weg voor de inkomende Gyrano Kerk. Even lijkt er wat leven in de Zwolse ploeg te komen, als Joris van Overeem op basis van de VAR een directe rode kaart onder de neus gedrukt krijgt. Het heeft echter weinig effect, of het moet een schot van Van den Berg zijn. Hij treft de vuisten van keeper Maarten Paes en zorgt daarmee, na een dik uur, voor het eerste schot op het Utrechtse doel.

Ondanks het overtal krijgt PEC Zwolle het niet voor elkaar om terug in de wedstrijd te komen en zodoende keert het zonder punten terug naar eigen stad. Na twee wedstrijden staat de teller op nul punten, maar zorgwekkender is het optreden in Utrecht. Verdedigend bij vlagen weifelend, aanvallend kleurloos en daardoor een kansloze onderneming. Volgende week wacht landskampioen PSV. Ga er maar aan staan.

Wedstrijdstatistieken:
FC Utrecht: Paes, Klaiber (90+2. Van der Maarel), Bergström, Janssen, Guwara, Gavory, Emanuelson, Van Overeem, Gustafson (71. Letschert), Van de Streek, Kerk (84. Dessers)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (45. Van den Berg), Lachman, Van Polen, Leemans, Hamer, Flemming (61. Genreau), Namli (81. Elbers), Van Crooij, Van Duinen

Scoreverloop:
26. 1-0 Joris van Overeem
44. 2-0 Sean Klaiber

Gele kaarten:
Gustavo Hamer (PEC Zwolle), Urby Emanuelson, Sean Klaiber (FC Utrecht)

Rode kaart:
Joris van Overeem (FC Utrecht)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

Toeschouwers:
18.036

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws