Matig FC Zwolle wint nipt van FC Oss

| 12-08-2011

FC Zwolle heeft ondanks een heel matige tweede helft toch de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. FC Oss werd vrijdagavond met 2-1 opzij gezet, waarbij vooral het nerveuze spel in de slotfase opviel bij de ploeg van trainer Art Langeler. Zelf zag de trainer het positief in, mede omdat er gewonnen werd ondanks een waslijst aan afwezige spelers. "We spelen nog op minder dan zestig procent van onze kunnen. Het kan dus alleen maar beter.”

Bij de thuisploeg ontbraken Arne Slot, Mustafa Saymak, Bart van Hintum en Gieljan Tissingh nog door blessures, terwijl Alexander Bannink en Diederik Boer geschorst waren. De nieuwste aankoop, Jeroen Ketting, was nog niet vrijgegeven door de Belgische voetbalbond. Hierdoor stond opnieuw Norair Mamedov voorin. De spits werkte hard, maar kon niet verbloemen dat hij niet de kapstok is waaraan het Zwolse spel moet worden opgehangen. Gelukkig besloot FC Oss-verdediger Bart van Muijen een handje mee te helpen, door na ruim twintig minuten spelen de bal achter zijn eigen doelman te werken. Zwolle kende in die periode zijn beste fase van de wedstrijd. Met aardig spel werden mogelijkheden gecreëerd, maar onder meer een schot van Bram van Polen ging voorlangs. "We hadden in die fase controle, de tactische opdrachten werden goed uitgevoerd”, aldus Langeler.

Na rust kelderde het spelpeil dramatisch. De bijna zevenduizend toeschouwers zagen Zwolle slordiger spelen en nauwelijks kansen meer creëren. FC Oss werd via een kopbal, die door aanvoerder Gerard Aafjes van de lijn werd gehaald, ook voor het eerst gevaarlijk. Toch kon Joey van den Berg na een prima pass van Rochdi Achenteh met een fraai afstandsschot de thuisploeg op 2-0 zetten. Langeler: "En juist als je denkt dat we verder kunnen uitlopen, begaan we een domme fout.” Darryl Lachman verslikt zich in de bal en tikt deze iets te ver voor zich uit, waardoor invaller Tim Nelemans doelman Leon ter Wielen simpel kon verschalken.

Het Zwolse spel was al nerveus, maar werd nog matiger na de aansluitingstreffer. "We lieten ons door Oss onder druk zetten en het kon net als vorige week in Den Bosch weer fout gaan”, baalt Langeler. Dat gebeurde gelukkig niet, terwijl er aan de overzijde ook kansen op 3-1 gemist werden. "We hebben gelukkig weer een week met veel trainingsmomenten, waarin we kunnen werken aan automatismen”, sluit de FC Zwolle-trainer zijn betoog positief af. Vrijdag reist FC Zwolle af naar Apeldoorn, alwaar AGOVV om 20.00 uur de tegenstander is.

Wedstrijdstatistieken:
FC Zwolle: Ter Wielen; Bakkati, Lachman, Aafjes en Achenteh; Olijve, Van Polen en Van den Berg; Narsingh (90. Pot), Maachi en Mamedov (72. Hiwat, 90+2. Drost)

FC Oss: Arends, Janssen, Van Muijen, Sumelka, Van de Sande, Keizer, Simone, Huijsman (90. Braam), Black (68. Nelemans), De Ruiter (87. Koot)

Scoreverloop:
25. Bart van Muijen (eigen doel) 1-0
72. Joey van den Berg 2-0
76. Tim Nelemans 2-1

Gele kaarten:
Bakkati, Van den Berg, Olijve (FC Zwolle), De Ruiter, Sumelka Huijsman, Van de Sloot (FC Oss)

Toeschouwers:
6.933

Arbitrage:
Dhr. Wiedemeijer (scheidsrechter), dhr. Bexkens en dhr. De Vries (assistent-scheidsrechters) en dhr. Pérez (vierde official)

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Joey van den Berg, Jupiler League, Norair Mamedov

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws