Masterzwemmers Swol presteren prima

| 18-10-2012

De masterzwemmers van Swol 1894 hebben hun triomftocht het afgelopen weekend doorgezet in Luxemburg. Tijdens de Open Luxemburgse kampioenschappen won de Zwolse ploeg, bestaande uit oud-wedstrijdzwemmers, maar liefst 27 medailles. “Het was een bijzonder succesvol weekend, maar stiekem hadden wij dat wel verwacht. We zijn het een beetje verplicht om deze prestaties neer te zetten”, aldus Christien Nieuwenhuis, zelf winnares van zes gouden medailles in Luxemburg.

Aan de internationale wedstrijd in Luxemburg namen afgelopen weekend zwemmers uit 21 verschillende landen deel. “In het internationale deelnemersveld behaalde Alexander Hulleman vier keer goud, Bea Swijnenberg drie keer goud op de schoolslagafstanden en ikzelf op verschillende disciplines zes keer goud. Ook waren Marjan Spoelstra en Mathilde Vink te vinden op de hoogste trede van het podium”, zegt Nieuwenhuis. Naast deze individuele overwinningen was er nog een zege voor de dames estafetteploeg. “Het is een ploegje dat heel goed kan presteren en dat bleek afgelopen weekend wel. Een prima prestatie.”

Volgens Nieuwenhuis zijn de Zwollenaren het aan hun stand verplicht veel medailles te winnen. “Wij zijn best wel goed. Swijnenberg, Vink en ik staan eigenlijk elk jaar in de top tien van de wereldranglijst. Hierin worden de beste tijden opgenomen en daarin scoren wij hoog. Dan mag je ook wel verwachten dat wij bij internationale wedstrijden goed presteren.” De masterzwemmers van Swol gaan in maart van het volgende jaar ook nog voor wedstrijden naar het Duitse Goslar. “Bij deze wedstrijd ligt het niveau wel wat hoger en zal het aantal gewonnen medailles misschien wat kleiner zijn. Toch moeten we ook daar goed kunnen presteren”, zegt Nieuwenhuis, de huidige wereldkampioene op de 50 meter vrije slag bij de masters.

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Bea Swijnenberg, Alexander Hulleman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws