Masters zetten Nederlandse records neer

| 11-01-2016

Marianne Maandonks en Christien Nieuwenhuis hebben zaterdag tijdens de masterzwemwedstrijden in De Vrolijkheid in totaal drie Nederlandse records verbroken. Maandonks verbeterde op de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag de snelste tijden, terwijl Nieuwenhuis op de 100 meter wisselslag de boeken in ging. Ook verpulverde de estafetteploeg van Swol 1894 het Nederlands record op de vier keer 100 meter wisselslag.

© Francin Hoefmans
© Francin Hoefmans

De masterzwemwedstrijden in De Vrolijkheid waren onderdeel van het zogeheten Zuyderzeecircuit. Het was de twintigste keer dat Swol deze wedstrijd organiseerde. In totaal deden er liefst 277 deelnemers mee aan de wedstrijd, die door wethouder René de Heer feestelijk werd geopend. Vanuit Zwols perspectief zetten Maandonks en Nieuwenhuis prima prestaties neer. Eerstgenoemde kwam uit in de categorie 90+ en zwom naar twee nieuwe Nederlandse record. Christien Nieuwenhuis maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de categorie 65+ en gaf direct haar visitekaartje af. Op de 100 meter wisselslag verbeterde zij het Nederlands record van clubgenote Bea Swijnenberg.

Naast deze individuele prestaties was ook de dames estafetteploeg van Swol uiterst succesvol. In de categorie 240+ ging het oude Nederlandse record op de vier keer 100 meter wisselslag uit de boeken. Annemarie Vuist, Bea Swijnenberg, Mathilde Vink en Christien Nieuwenhuis verbeterden de tijd met maar liefst 26 seconden. Over tien dagen zwemmen de masters het NK in Papendrecht. Swol doet daar mee met een recordaantal van vijftien zwemmers. Er wordt opnieuw gehoopt op het verbeteren van enkele Nederlandse records.

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Bea Swijnenberg, Marianne Maandonks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws