Masters Swol mega succesvol op ONMK

| 08-05-2011

Het mastersteam van Swol 1894 kan terugzien op een meer dan uitstekend Open Nederlands Masters Kampioenschap. Verschillende Zwolse zwemsters waren actief in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Meerdere successen werden geboekt. Het meest in het oog springende resultaat werd zaterdagochtend behaald. De estafetteploeg, bestaande uit Mathilde Vink, Annet Kootstra, Annemarie Vuist en Christien Nieuwenhuis, zwom een nieuw Europees mastersrecord op de vier keer honderd meter vrije slag in een tijd van 5.01’59.

© Kees-Jan van Overbeeke

Ook individueel grossierde Swol 1894 in podiums en records. Op vrijdag werd Mathilde Vink in de categorie 50+ eerste op de vijftig en tweehonderd meter vlinder. Christien Nieuwenhuis werd in 60+ kampioen op de vijftig meter vlinderslag en tikte op twee andere afstanden als tweede aan. Annemarie Vuist (45+) won de tweehonderd meter schoolslag en de tweehonderd meter rugslag. Annet Kootstra (40+) en Nienke Nieuwenhuis (30+) werden op respectievelijk de tweehonderd meter schoolslag en de tweehonderd meter vrije slag derde.

Na de fantastische start op vrijdag, begon ook de zaterdag perfect voor het Zwolse team met het Europees mastersrecord op de vier keer honderd meter vrije slag. Christien Nieuwenhuis zwom verder een nieuw Nederlands record op de tweehonderd meter wisselslag (3.10’25), werd eerste op de vijftig meter vlinderslag en tweede op de honderd meter vrije slag. Bij de heren eindigde Rob Berkhof als derde op de honderd meter rugslag. Voor Mathilde Vink was er winst op de vijftig meter vlinderslag en twee derde plekken op de vierhonderd meter vrije slag en de tweehonderd meter wisselslag. Annemarie Vuist behaalde twee zilveren plakken. Zij werd tweede op de tweehonderd meter wisselslag en de honderd meter rugslag.

Op de afsluitende zondag was er opnieuw Zwols succes. Christien Nieuwenhuis zwom een Nederlands mastersrecord op de honderd meter vlinderslag en werd bovendien eerste op de vijftig meter vrije slag. Ook Nienke Nieuwenhuis werd eerste op de vijftig meter vrije slag, maar zij in de categorie 30+. Ook Mathilde Vink maakte haar weekend nog mooier. Zij werd tweede op het zware nummer vierhonderd meter wisselslag. Op de honderd meter vlinderslag was haar tijd van 1.17’24 goed voor een eerste plaats. Annemarie Vuist werd nog twee keer derde. Zij pakte brons op de honderd meter schoolslag en vijftig meter rugslag.

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Annet Kootstra, Rob Berkhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws