Marsman en De Vries presentatieduo Gala

| 15-11-2013

Gerard Marsman vormt samen met Marijn de Vries het presentatieduo tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle. Organisator Sportief Zwolle maakte eerder al bekend dat wielrenster Marijn de Vries op zaterdag 25 januari 2014 de microfoon ter hand neemt en meldt nu met trots dat zij op het podium in het Landstede Sportcentrum wordt bijgestaan door voormalig profvoetballer Gerard Marsman.

© Annet van Raalten

Als voetballer kwam Marsman in het verleden onder andere uit voor Vitesse, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen. Na zijn actieve carrière werd hij trainer en technisch directeur bij een groot aantal betaald voetbal organisaties. Eind jaren tachtig stond Marsman twee seizoenen als hoofdcoach aan het roer bij de Zwolse voetbalvereniging WVF en in het seizoen 2004-2005 zwaaide hij in Zwolle de scepter bij Be Quick ‘28, dat destijds nog in de hoofdklasse acteerde. Momenteel is de 61-jarige Raaltenaar directeur Coaches Betaald Voetbal, de belangenvereniging van trainers en coaches in het betaald voetbal. Daarnaast is hij voorzitter van Topsport Overijssel (regio Zwolle) en zit hij vanaf het eerste uur in de Raad van Toezicht van Sportief Zwolle.

Aangezien Gerard Marsman tijdens de derde editie van het SportGala Zwolle als presentator fungeert, maakt hij voor deze editie geen deel uit van de vakjury. Voorgaande edities van het Zwolse sportfeest was Marsman de secretaris van de vakkundige jury, die ook dit jaar weer zal bestaan uit prominente mensen uit de Zwolse sportwereld. Wie de functie van secretaris dit jaar overneemt wordt later bekend gemaakt.

Voetbal, Wielrennen, Coaches Betaald Voetbal, Marijn de Vries, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, Gerard Marsman, SportGala Zwolle, Topsport Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws