Mark Tuitert rekent op Erben Wennemars

| 14-09-2011

Mark Tuitert vindt dat Erben Wennemars verder leiding kan geven aan het project rondom de ploegenachtervolging nu Theo de Rooij is opgestapt als teammanager. Dat zegt de olympisch kampioen in een interview in het magazine van NUsport.

Arie Koops, technisch manager van de schaatsbond, stelde tot ongenoegen van schaatsers en coaches in juni een driekoppige begeleidingsstaf samen voor de ploegenachtervolging. Daarin zaten oud-schaatser Erben Wennemars en bewegingswetenschapper Jos de Koning onder leiding van de omstreden wielerploegleider Theo de Rooij. “Ik denk dat ik namens veel schaatsers spreek als ik zeg dat ik er versteld van stond dat er zoveel mensen nodig waren om dit traject te begeleiden”, aldus Tuitert, die zegt niets persoonlijks tegen De Rooij te hebben.

“Schaatsen is een individuele sport, maar in een ploeg moet je samenwerken. Voor Nederland is dat, vanwege het enorme arsenaal aan schaatsers, lastiger dan voor Amerika of Canada want die weten anderhalf jaar van tevoren wie het team vormen. Wij niet. Toch kun je ook selecteren uit de groep die zich namens Nederland plaatst voor een toernooi. Er is ruimte voor individuele programma’s. En wat motivatie betreft: er zijn er genoeg die zich graag inzetten voor Nederlands succes. Ik ook. Je moet het alleen niet te moeilijk maken. En Erben is er nu. Hij kan logische keuzes maken en deze zaak prima aansturen, lijkt me.”

Wennemars voelt zich gevleid door de openlijke steun van Tuitert. “Mark is een prominent lid van het team. Ik vind het leuk dat hij zegt dat ik de taak op me moet nemen om de ploeg aan te sturen. Schaatstechnisch gezien kan ik wel wat betekenen, ik heb er zelf in gereden, maar hoe we dat precies verder invullen met de KNSB zien we wel. Team Nederland gaat in ieder geval door.”

Schaatsen, Erben Wennemars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws