Mark Tuitert naar ploeg van Michel Mulder

| 21-05-2012

Schaatser Mark Tuitert vertrekt bij coach Jac Orie en gaat komend seizoen aan de slag bij Beslist.nl, de ploeg van de Zwolse sprinter Michel Mulder. Orie laat weten zeer teleurgesteld te zijn in Tuitert. “Ik had niet verwacht dat juist hij op deze manier zou vertrekken”, zegt de coach tegen een verslaggever van NUsport.

© Annet van Raalten

“Ik ben vooral niet te spreken over zijn manier van handelen. Onbegrijpelijk, juist Mark gaf altijd zo hoog op over onze ploeg en over de begeleiding. En dan vertrekt hij op zo’n manier.” Voor Orie is het niet de eerste keer dat hij een belangrijke schaatser onverwachts uit het team ziet vertrekken. Na de Spelen van Vancouver kozen Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer voor een avontuur bij Team Liga. “Maar dit is echt veel gevoeliger”, legt de Hagenees uit. “Ja, echt. Ik heb een veel langere en intensere band met Mark. Nogmaals, ik had dit echt niet verwacht.”

Volgens Orie stelde Tuitert hem maandagavond telefonisch op de hoogte. De coach is vooral verbijsterd over het feit dat de Olympisch kampioen op de 1.500 meter tekent bij Beslist.nl. “Ja, wij hebben ook lang met die partij gesproken als opvolger van onze sponsor Control. Dat ging toen niet door. Dat Mark nu uitgerekend daar heen gaat. Ook zij hanteren een bijzondere manier van handelen.” Tuitert vertolkte de afgelopen maanden samen met Orie en marketingbureau TripleDouble een hoofdrol in de zoektocht naar een nieuwe geldschieter voor de ploeg waar ook Zwollenaar Ronald Mulder deel van uit maakt. Volgens de coach is het onbegrijpelijk dat Tuitert vertrekt op het moment dat een aantal partijen verregaande interesse tonen.

“Het is echt een aparte wending, dit had ik niet gedacht. We zijn juist nu echt dichtbij een nieuwe sponsor.” De Hagenees maakt zich echter geen zorgen over de voortgang van die gesprekken. “Maar goed, we moeten niet zielig doen. We hebben nog steeds een heel mooi team. Sporttechnisch gezien zit het goed. We hebben een hele brede basis met goede schaatsers. We hebben de wereldkampioen sprint met Stefan Groothuis, Gerritsen is er ook weer bij, Kjeld Nuis rijdt de sterren van de hemel en zo zijn er nog meer. Dit zijn ook allemaal schaatsers die nog beter worden richting de Spelen. Nee, ik ben niet bang dat er nu meer schaatsers zullen vertrekken. Het team staat als een huis, maar het is duidelijk: dit is geen leuk begin van het seizoen.”

Schaatsen, Michel Mulder, Control, Beslist.nl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws