Mark Meijer wil Gouden Schoen opnieuw

| 26-05-2014

Als het aan Mark Meijer ligt, dan wordt hij - net als vorig jaar - topscorer van het Zwols Kampioenschap Voetbal, het toernooi voor alle Zwolse A1-teams dat dinsdag 27 mei van start gaat. “Daar ga ik wel voor. Al heb ik liever dat wij met Be Quick ’28 het toernooi winnen”, zegt Meijer, die in 2013 met zijn team op de derde plaats eindigde, maar wel de Zwolse Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De aanvaller van Be Quick scoorde tijdens de vorige editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal zeven goals, waarvan twee in de wedstrijd om de derde plaats. De goaltjesdief kreeg na afloop van de finale de Zwolse Gouden Schoen (wisseltrofee) en nog een bokaal voor in zijn eigen prijzenkast. SportService Zwolle en Sportief Zwolle stellen ook dit jaar gezamenlijk de ‘Zwolse Gouden Schoen’ beschikbaar. De grote vraag is echter: wiens naam wordt er dit jaar in de trofee gegraveerd? “Natuurlijk ga ik er alles aan doen om de Gouden Schoen weer mee naar huis te nemen”, stelt Meijer, die ook weet dat dat niet eenvoudig zal worden. Nog nooit eerder won een speler de topscorerstrofee tweemaal. Wel werd de schoen altijd door een speler van Be Quick opgeëist.

Tijdens de zesde editie van Zwols Kampioenschap Voetbal is SVI de gastheer en ZAC de titelverdediger. Be Quick ’28 won het toernooi in 2010 en 2011. “Wij zijn eigenlijk aan onze stand verplicht om de finale te halen en dat is ook zeker mogelijk”, aldus Mark Meijer, die met zijn team terug kijkt op een teleurstellend seizoen. “Daar kunnen wij kort over zijn. Wij hebben veel pech gehad en zijn uiteindelijk gedegradeerd naar de vierde divisie.” Desondanks kijkt de aanvaller met vertrouwen uit naar het Zwols Kampioenschap, dat voor Be Quick A1 dinsdag om 19.00 uur begint met de wedstrijd tegen thuisploeg SVI A1.

Voetbal, Be Quick ’28, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws