Marinus: ‘Gedacht aan stap naar amateurs’

| 08-04-2016

Even schoot het na afloop van het vorige seizoen door het hoofd van Wouter Marinus. Wat als zijn tweede seizoen bij PEC Zwolle opnieuw op een deceptie uit zou lopen? Verhuur spookte door zijn hoofd, een andere club ook en zelfs een overstap naar de amateurs passeerde de revue. Maar inmiddels is alles anders en behoort Marinus wekelijks tot de Zwolse basiself. Ook in het thuisduel met Roda JC (3-1).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wouter Marinus maakte in 2014 de overstap van SC Heerenveen naar PEC Zwolle. In Friesland doorliep hij de gehele jeugdopleiding, waarna hij toch besloot te vertrekken naar Zwolle. Zijn eerste jaar werd vooral gekenmerkt door blessures en optredens in het tweede elftal, van een debuut kwam het dan ook niet. Alleen in oefenwedstrijden mocht hij af en toe opdraven. En dat deed Marinus doen twijfelen. “Je gaat dan toch denken aan verhuur, wat je moet doen als je nog zo’n seizoen doormaakt. Ik heb er zelfs aan gedacht om weer met mijn vrienden te gaan voetballen, bij de amateurs. Want als het nu weer zoals vorig jaar was gegaan, dan had ik er geen plezier meer in gehad”, blikt Marinus nog eenmaal terug op die moeizame en vervelende periode.

Toch klom de middenvelder uit het dal en daarmee bleken al zijn bedenkingen voor niets. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste basisspeler en daardoor houdt hij een Stef Nijland op de bank. Het contract van Marinus werd onlangs met drie jaar verlengd en vrijdag tegen Roda JC bezegelde hij dat vertrouwen direct met een assist. Hij nam de hoekschop waaruit Ouasim Bouy de 3-1 maakte. Toch is Marinus niet helemaal tevreden, aangezien hij net voor die corner zelf een megakans kreeg op de derde Zwolse goal. “Die keeper pakt hem wel aardig, maar dan alsnog moet die bal er gewoon in. Zo kritisch mag ik wel zijn denk ik”, zegt de meest aanvallende middenvelder, die daarmee ook direct één van zijn doelen noemt. “Ik vind dat ik nog meer moet scoren en meer assists moet leveren. Daar kan PEC mij goed bij helpen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een hele vroege rentree in de amateurwereld is dus wel van de baan. Marinus is en blijft profvoetballer, zijn vrienden moeten nog maar even wachten. Met PEC Zwolle hoopt hij de play-offs om Europees voetbal te halen. “Ik vind dat wij de play-offs moeten halen. We hebben nog twee thuiswedstrijden en moeten nog naar Excelsior. Natuurlijk mogen we die ploeg niet onderschatten, maar er liggen wel mogelijkheden”, denkt hij hardop. Voor de dag van morgen is het vooral zaak om de barslechte eerste helft even na te bespreken. “Maar daarna vergeten we het snel en gaan we ons weer volledig richten op AZ.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Wouter Marinus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws