Marijn de Vries zondag alweer in koers

| 27-03-2014

Marijn de Vries staat zondag in Italië aan de start van de Trofeo Alfredo Binda. De Zwolse brak zaterdag 1 maart haar sleutelbeen in Omloop Het Nieuwsblad, maar is van die blessure alweer volledig hersteld. “Het gaat eigenlijk heel goed. Ik voel mij fit en ben benieuwd hoe het zondag gaat”, zegt de renster van Giant-Shimano, die de wereldbekerwedstrijd in Italië ziet als een grote test voor de Ronde van Vlaanderen.

Voor De Vries eindigde Omloop Het Nieuwsblad begin maart al na zo’n veertig kilometer. “We reden op een brede weg, dus een mooie gelegenheid om mijn jasjes uit te doen. Maar toen ik weer naar voren reed en bijna vooraan was, zag ik ze voor mij over de volle breedte vallen. Ik kon nog wel remmen en stond ook bijna stil, maar helaas knalde er iemand achter mij bovenop mij.” Marijn de Vries viel daardoor met haar volle gewicht op haar zij. “Dat was funest, want ik had verder niets. Doordat ik op mijn schouder viel, brak ik mijn sleutelbeen en was het einde wedstrijd”, vertelt de renster, die in eerste instantie vreesde voor een lange revalidatieperiode.

“Ik ben vijf jaar geleden een keer op mijn schouder gevallen en was toen na een operatie maanden uit de roulatie, dus dat schrikbeeld had ik even. Maar gelukkig ging dit allemaal heel snel. Ik viel op zaterdag en werd op maandag al geopereerd. In het ziekenhuis hebben ze er titanium plaatjes op gezet. Dat kan veel pijn doen, maar dat viel wel mee”, stelt De Vries, die na een week alweer thuis op de rollerbank zat. “In de eerste week is alle energie in mijn lichaam naar het herstel gegaan. In de twee weken daarna heb ik op de rollerbank gefietst en de afgelopen week heb ik op de weg weer intensief getraind. Het is allemaal verbazingwekkend snel gegaan.”

Voor wat betreft de Trofeo Alfredo Binda is De Vries vooral benieuwd hoe haar lichaam het houdt bij hoge inspanning. “Ik heb natuurlijk wel wat wedstrijden gemist, al verwacht ik niet dat ik nu meteen wordt gelost”, zegt de Zwolse, die in de Italiaanse koers een vrije rol krijgt. “Mijn ploeg verwacht zondag niets van mij, dus ik zie de wedstrijd echt als een test met het oog op de Ronde van Vlaanderen van volgende week. Daar wil ik graag bij zijn.” Een andere wedstrijd waar De Vries graag aan het vertrek had gestaan was de Ronde van Drenthe eerder deze maand. “Dat blijft toch een beetje mijn thuiswedstrijd, aangezien ik ben opgegroeid aan het parcours. Maar op dit moment ben ik vooral blij dat ik mij weer zo fit voel.”

Wielrennen, Marijn de Vries, Giant-Shimano

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws