Marijn de Vries wordt thuiszege ontnomen

| 02-06-2012

“Ik kan het niet geloven en heb hier geen woorden voor. Dit is toch dramatisch? Ik had kramp, maar ik wist dat ik het ging halen. Wat een drama”, stelt Marijn de Vries kort na de Omloop van de IJsseldelta. De Zwolse renster van het AA Drink Cycling Team leek voor eigen publiek op weg naar de winst, maar werd verkeerd gestuurd in de slotkilometers.

Marijn de Vries demarreerde twaalf kilometer voor het einde van de wedstrijd. Bij het bordje vijf kilometer ging het mis voor de Zwolse. Zij fietste na het viaduct naar rechts, terwijl de route naar links liep. “Dit was anders zeker mijn eerste grote overwinning in mijn carrière geweest, dus dit is heel zuur. Daarnaast wilde ik graag aan mijn moeder laten zien dat je ook boven jezelf kan uitstijgen. Zij is immers onderweg naar de Alpe d’Huez voor de Alpe d’HuZes, om daar te fietsen voor familieleden die kanker hebben gehad. Maar zij twijfelde afgelopen week heel erg of zij het wel kan. En juist daarom wilde ik vandaag laten zien hoe sterk ik ben. Dat had ik de hele tijd in mijn hoofd. En ik had het best wel zwaar in de laatste kilometers, maar dat was even niet belangrijk. En toen werd ik opeens de verkeerde kant op gestuurd.”

De achtste editie werd uiteindelijk gewonnen door Carla Ryan, nota bene ploeggenote van Marijn de Vries. De Australische toonde zich de snelste van een kopgroep van vijftien. De Zwolse Anna van der Breggen (Sengers) werd knap tweede, Suzanne de Goede eindigde op de derde plaats.

Wielrennen, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws