Marijn de Vries presenteert SportGala

| 08-11-2013

Marijn de Vries presenteert zaterdag 25 januari 2014 de derde editie van het SportGala Zwolle. De 34-jarige Zwolse bivakkeert de eerste weken van 2014, ter voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen, voornamelijk in Spanje, maar De Vries is eind januari even terug in Zwolle en neemt tijdens het SportGala Zwolle graag de microfoon ter hand. Dit tot groot enthousiasme van Sportief Zwolle, organisator van het Zwolse sportfeest.

© Kristof Ramon

In Zwolle is Marijn de Vries vooral bekend als profwielrenster. Zij reed het afgelopen seizoen nog in de kleuren van het Belgische Lotto-Belisol, maar maakt nu de overstap naar de ploeg waar ook de Zwolse Kirsten Wild voor rijdt. En dat terwijl De Vries pas op 29-jarige leeftijd bij wielervereniging GazGas begon met wielrennen. Door haar kracht en snelheid viel ze al snel op bij de wielerclub van Hogeschool Windesheim, waarna ze besloot om te kijken hoe ver ze kon komen in de wielersport. Ruim een jaar later tekende ze haar eerste contract bij de ploeg van Leontien van Moorsel: Leontien.nl, dat later werd omgedoopt tot AA Drink Cycling Team. Inmiddels is Marijn de Vries vier jaar professioneel wielrenster en daarnaast actief als journaliste.

Als redacteur werkte De Vries tot december 2010 bij het sportprogramma Holland Sport. Ook schreef ze in het verleden columns voor HP/De Tijd. In de zaterdageditie van De Stentor is er om de drie weken een schrijven van haar te vinden. En sinds augustus 2013 heeft ze zelfs een vaste column in dagblad Trouw, als opvolgster van Mart Smeets. Naast diezelfde Smeets zat de Zwolse eind september in het Italiaanse Florence, als co-commentator tijdens het WK wielrennen voor vrouwen. Verder is Marijn de Vries ook nog regelmatig stamgast bij het televisieprogramma En Dan Nog Even Dit (EDNED) van RTV Oost. Op zaterdag 25 januari 2014 wordt De Vries in het Landstede Sportcentrum bijgestaan door een mannelijke presentator. De organisatie van het SportGala Zwolle maakt binnenkort zijn naam bekend.

Wielrennen, Marijn de Vries, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws