Marijn de Vries kijkt uit naar grote koersen

| 27-09-2012

Marijn de Vries rijdt volgend seizoen voor de Belgische wielerploeg Lotto Belisol. De 33-jarige Zwolse reed de afgelopen drie jaar voor de formatie van Leontien van Moorsel, maar deze ploeg zal ophouden te bestaan. “Ik heb nog nooit voor een andere ploeg gereden, dus ik weet niet zo goed wat ik bij Lotto Belisol kan verwachten. Ik kijk er in ieder geval naar uit om meer grote wielerkoersen te rijden”, aldus De Vries.

Op het wielerseizoen 2012 blikt Marijn de Vries met gemengde gevoelens terug. “Het was absoluut een leuk en goed seizoen. Ik ben het hele jaar fit geweest en gelukkig niet zwaar ten val gekomen. Maar doordat wij ook een zeer sterke ploeg hadden, heb ik helaas niet de grote wedstrijden gereden die ik graag had willen rijden”, stelt de Zwolse, die er vlak voor de start van het seizoen nog vier sterke ploeggenotes bij kreeg. “Daardoor viel ik voor wedstrijden als de Waalse Pijl, de Giro en het WK ploegentijdrit voor merkenteams net buiten de boot. Dus wat dat betreft was het geen bevredigend seizoen. Ik had er graag iets meer uitgehaald.”

De geboren Drentse, wist het afgelopen jaar één wedstrijd te winnen. Ze won de Grote Prijs Bolderhof en was eigenlijk ook de sterkste in de Omloop van de IJsseldelta. De renster van het AA Drink Cycling Team leek voor eigen publiek op weg naar de winst, maar werd verkeerd gestuurd in de slotkilometers. “Een grote teleurstelling, want dat was anders zeker de eerste overwinning in mijn carrière geweest”, vertelt De Vries, die er nog altijd van baalt. “De motorrijder voor mij wist niet welke kant hij op moest en gaf dat na afloop ook toe. Maar de organisatie hing meteen een verhaal op dat het mijn eigen fout was en dat maakt het extra zuur. De organisatie zou overigens uitzoeken wat er mis was gegaan, maar tot op de dag van vandaag heb ik niets gehoord.”

Daar waar de meeste rensters na het WK de remmen dicht hebben geknepen voor een welverdiende vakantie, is het seizoen van wielerfanaat Marijn de Vries nog niet ten einde. “Ik rijd 21 oktober in Frankrijk nog de Chrono des Nations, dat is een tijdrit. Pas daarna ga ik op vakantie. In november pak ik het trainen vervolgens weer op. En in de eerste maanden van 2013 verblijf ik hoogstwaarschijnlijk in Spanje om mij voor te bereiden op het nieuwe seizoen.” De Vries draagt dan dus het shirt van Lotto Belisol. “Een nieuw avontuur waar ik heel veel zin aan heb. Het is een kleinere ploeg, waar ik wel tot de zes beste rensters behoor. Dus is de kans groot dat ik de grote koersen kan rijden en daar ben ik heel blij mee.”

Wielrennen, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws