Marianne Timmer inspiratiebron voor ZAC

| 03-05-2014

ZAC is zaterdag overtuigend kampioen geworden van de vierde klasse C. De ploeg van trainer Egbert Kragt had in Dronten geen moeite met het laag geklasseerde Reaal Dronten (0-6), waarna het feest kon losbarsten. “Twee weken geleden hadden we het al af kunnen maken, maar we hebben het - na een weekje rust - vandaag volgens mij aardig gedaan”, zegt Kragt met een lach.

© Paul Memelink
© Paul Memelink

“Natuurlijk weet je dat je van Reaal Dronten moet winnen, maar alles kan mis gaan. Eind maart kwamen we tegen hekkensluiter Wijthmen immers ook niet verder dan 1-1, dus wij waren gewaarschuwd”, aldus de winnende coach, die een sterk seizoen doormaakte met de jonge Zwolse ploeg. De eerste drie competitiewedstrijden werden overtuigend met 4-0 gewonnen, maar in oktober haperde de motor. “In oktober ging het inderdaad even wat minder. Wij verloren in Epe van EZC en later ook nog van ’s Heerenbroek. En met name die nederlaag tegen ’s Heerenbroek had nooit mogen gebeuren. De nabespreking heeft toen wel iets langer geduurd dan gebruikelijk.” Maar die uitgebreide evaluatie had effect, want de resterende zes wedstrijden voor de winterstop werden allemaal gewonnen.

“In de winterstop hebben we voor het eerst uitgesproken dat we vol voor het kampioenschap gingen en daarna verloren we meteen van directe concurrent WZC Wapenveld. Dat was wel een streep door de rekening”, zegt Kragt, die zijn mannen vervolgens opbeurde en inspireerde met het verhaal van voormalig schaatsster Marianne Timmer. “Op de spelen van 2006 in Turijn werd zij op de 500 meter gediskwalificeerd na twee valse starts. En een week later pakte zij tot ieders verbazing goud op de 1.000 meter. Voor ons was het verlies tegen WZC ook een valse start en daarna hebben we het gewoon goed gedaan.” Er werd alleen nog gelijk gespeeld tegen Wijthmen en twee weken geleden ging het dus mis tegen Swift ‘64.

© Paul Memelink
© Paul Memelink

“Op zo’n kampioenswedstrijd staat toch altijd iets meer spanning, dat is normaal. Maar over het hele seizoen gezien zijn wij als team een stuk sterker geworden. Bovendien is de club volwassener geworden. De gehele club is vandaag kampioen geworden. Ook bijvoorbeeld onze verzorgers. Deze mensen worden vaak vergeten, maar die hebben het gehele seizoen fantastisch werk geleverd. Daardoor waren onze jongens topfit en zijn wij nu klaar voor een mooi feestje.”

Voetbal, ZAC, Vierde klasse C, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws