Marcus Schiere ontvangt MBvO-diploma

| 16-12-2010

Marcus Schiere, sportdocent van Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, heeft donderdagmiddag uit handen van Dick Bloemert van Sportservice Overijssel en in aanwezigheid van Janneke de Groot van WijZ (stichting voor ouderen in Zwolle) het MBvO-diploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie ontvangen.

“Met dit diploma is Marcus nu officieel een gediplomeerd ‘leider Meer Bewegen voor Ouderen spel en sport’, oftewel een seniorensportleider”, zegt Dick Bloemert, die al dertig jaar actief is als consulent MBvO. “Meer Bewegen voor Ouderen is een verzamelnaam voor bewegingsactiviteiten voor senioren onder deskundige leiding. Naast specifieke bewegingsoefeningen staat bij alle MBvO-activiteiten het bevorderen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid centraal. Plezier in bewegen is daarbij het uitgangspunt. De inhoud van de lessen wordt daarom aangepast aan wensen en mogelijkheden van de deelnemers. De doelgroep van het MBvO bestaat in het algemeen uit 55-plussers.”

Sportservice Overijssel helpt lokale organisaties zoals WijZ bij beleidsontwikkeling en de organisatie en uitvoering van MBvO-activiteiten. Op het terrein van deskundigheids-bevordering organiseert Sportservice Overijssel (rijks-erkende) opleidingen. Daarbij wordt steeds meer samengewerkt met reguliere opleidingsinstituten. Zo heeft Sportservice Overijssel in samenwerking met de Calo van Hogeschool Windesheim een profileringsmodule ‘Sport en bewegen voor senioren. Hoe? Zo!’ ontwikkeld. “Op verzoek van De Pelikaan heeft Marcus echter een individueel opleidingstraject gevolgd”, vertelt Bloemert.

Namens Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan verzorgt Marcus Schiere al enkele jaren elke donderdagmiddag buitensportlessen voor een seniorengroep van WijZ (voorheen SWO Zwolle) op sportpark De Pelikaan. “Ik vind het dan ook heel erg mooi dat ik juist in het bijzijn van ‘mijn’ senioren het diploma mag ontvangen”, aldus een enigszins geëmotioneerde sportleider. Tot slot laat Diederik Meijntjes, verenigingsmanager van De Pelikaan, weten zeer verheugd te zijn met de diplomering van Marcus. “Het is mooi om te zien dat senioren uit Zwolle onder deskundige leiding kunnen sporten en bewegen op sportpark De Pelikaan.”

Sportpark De Pelikaan, Sportservice Overijssel, Marcus Schiere, WijZ

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws