Marcus Ehning wint GP Jumping Zwolle

| 21-10-2018

Marcus Ehning is zondag winnaar geworden van de Grote Prijs Jumping Zwolle. De Duitser won een dag eerder al de Medium Tour en was op de slotdag van het meerdaagse evenement de sterkste met Firth Of Lone. De winst van de Roelofsen Horsetrucks Grote Prijs leverde hem een slordige 16.500 euro op.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De beste springruiters van het evenement gaven op zondagmiddag een ware show weg, waar het volop aanwezige publiek enorm van genoot. Ehning was uiteindelijk de sterkste en dat deed hij met Firth Of Lone. Dat paard kende hoogtijdagen in Amerika, raakte daar het vertrouwen echter kwijt en kwam daarom in april bij Ehning op stal. “Hij won echt veel en hij heeft een geweldige mentaliteit, maar hij was bang geworden en stopte gigantisch voor de hindernissen. Toch heeft hij met mij al goede resultaten neergezet, ook in Calgary en Aken”, vertelt de Duitser.

Jeroen Dubbeldam, ambassadeur van Jumping Zwolle, zag dat zijn pupil Wilton Porter de tweede plaats pakte. Zelf was hij ook prima onderweg, maar zijn merrie blesseerde zich aan een hoefijzer. “Toen was ze de sprong helemaal kwijt en besloot ik te stoppen. Dat kan gebeuren, maar ik ben trots op Wilton en Lucas Porter die hier fantastisch gepresteerd hebben. En natuurlijk op het verloop van het evenement”, zegt Dubbeldam, die dik tevreden is over de eerste Jumping Zwolle. “Ik vond de showrubriek op zaterdagavond heel speciaal. Het publiek leefde echt mee. Misschien ook omdat dit voor het goede doel was en we 11.000 euro ophaalden voor Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer.”

Jumping Zwolle, een vierdaags evenement in de IJsselhallen, gaat als zeer succesvol de boeken in. De wedstrijden werden bezocht door zo’n 10.000 toeschouwers en krijgt in 2019 hoe dan ook een vervolg.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
IJsselhallen, Paardensport, Jumping Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws