Marcellis: ‘Goede start een vervolg geven’

| 15-09-2017

PEC Zwolle moet het zaterdagavond tegen Heracles Almelo doen zonder Wouter Marinus. De middenvelder kampt met een lichte bovenbeenblessure en moest zodoende de afsluitende training van vrijdag aan zich voorbij laten gaan. Dirk Marcellis weet wat er beter moet om weer tot een goed resultaat te komen. “In de laatste fase de goede dingen doen, dat moeten we meenemen”, zegt hij.

© Annet van Raalten

De verdediger doelt met die uitspraak op het uitduel bij Ajax. Daar ging PEC Zwolle met 3-0 onderuit, terwijl het toch geen hele slechte indruk maakte. Top was het niet, maar ergens had een Zwols doelpunt zomaar kunnen vallen. Aanvallend was het echter te broos om daadwerkelijk iets uit te richten. “In de eerste helft maakten we teveel fouten, maar we hebben het ze wel lastig gemaakt. In delen van de wedstrijd bepaalden wij waar de bal was en wist Ajax niet waar ze druk moesten zetten. Dat hoorde je na afloop ook. Uiteindelijk deden wij er in de eindfase te weinig mee. Het gaat erom dat we dan meer kansen creëren”, vertelt Marcellis.

Tegen Heracles Almelo krijgt PEC vast en zeker meer mogelijkheden om voorin iets moois te produceren. “Ajax-uit is natuurlijk lastig. Heracles is een ploeg waar wij ons mee kunnen en moeten meten, want ik denk dat we weinig voor elkaar onder doen. We gaan in ieder geval uit van eigen kracht”, weet Marcellis, die zelf weer plaatsneemt in het hart van de defensie. Verder lijkt trainer John van ’t Schip te kiezen voor de gebruikelijke namen. “We zijn vanaf het begin al met één vast ding bezig en daar proberen we iedere dag beter in te worden. Dat geldt ook voor mezelf. Met zeven uit vier zijn we goed gestart, maar dat moeten we nu een vervolg geven”, sluit Marcellis af. Het duel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo begint zaterdag om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Bakker, Saymak, Thomas; Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dirk Marcellis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws