Marcellis: ‘Een avontuur? Het buitenland’

| 01-04-2017

Queensy Menig komt blazend de catacomben in lopen, als hij na de wedstrijd tegen Excelsior (1-1) op zoek is naar de douche. Twintig minuten later, als Dirk Marcellis aan zijn relaas begint, is zijn reactie zo’n beetje hetzelfde. Hij moest eerst flink zuchten, want de ontmoeting met de Rotterdammers draait uit op één brok frustratie. “Pff, we hebben het een half uur goed gedaan. Voor de rest niet meer”, stelt de verdediger.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is opboksen tegen een ware Rotterdamse muur wat PEC Zwolle doet en daardoor slaagt het niet in haar missie: drie punten pakken en zich verzekeren van nog een jaar eredivisie. Het blijft bij 1-1 en dat zorgt bij Marcellis voor flink wat chagrijn. “We hadden in het eerste half uur al het verschil kunnen maken. Het is wat ik zeg: we komen bij hun doel, creëren kansen, maar maken ze niet. Uiteindelijk is 1-1 terecht, maar dit is wel heel erg jammer”, zegt hij. Na een half uur besluit Excelsior iets verder naar voren te komen en dat brengt PEC moeite. Althans, zo luidt de analyse van Marcellis. “Zij gingen eerder druk zetten en daar hadden we problemen mee. Excelsior had het defensief goed voor elkaar. Bij ons was het tempo te laag om daar doorheen te spelen.”

PEC Zwolle maakt aankomende week de naam van de nieuwe hoofdtrainer wereldkundig en dan wordt ook voor Marcellis een tamelijk belangrijk moment. De verdediger tobt namelijk nog met de vraag of hij na dit seizoen in Zwolle blijft - zijn contract loopt af - en daar is de nieuwe eindverantwoordelijke belangrijk in. “Ik wacht onder andere op de nieuwe trainer, dat lijkt me logisch. Laatst heb ik nog een keer met Gerard Nijkamp gesproken, maar ik moet het voor mezelf nog bekijken. Ik heb het hier prima naar mijn zin en mijn familie ook, maar ik ben 29 jaar. Als ik nog een avontuur aan wil gaan, dan is dat nu wel hét moment. En met een avontuur bedoel ik het buitenland. Daar denk ik over na, maar ik heb zeker nog geen beslissing genomen. De focus lag eerst op de tweede seizoenshelft. Zo langzamerhand wordt het er wel tijd voor.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dirk Marcellis, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws