Marcellis: ‘Dit het begin, we moeten door’

| 10-02-2017

De ene lach is nog groter dan de ander. Doelman Mickey van der Hart wordt toegezongen en komt met een grote bos bloemen de catacomben in lopen. Even later stijgt er een groots gejuich op uit de kleedkamer. Het moge duidelijk zijn, de opluchting in het kamp van PEC Zwolle na de overwinning op NEC (2-0) is groot. “Dat lijkt me ook logisch. We hebben het best moeilijk gehad”, zegt verdediger Dirk Marcellis terecht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was allemaal hartstikke leuk, de overwinningen op ADO Den Haag en Sparta. Maar als er vrijdag niet van NEC was gewonnen, dan waren die zeges aanzienlijk in waarde gedaald. PEC had dan wederom op het randje van de degradatiezone gehangen, ook omdat de concurrentie dit weekend tegen elkaar speelt. Dit ontmoetingen kan de Zwolse ploeg echter relaxt gaan bekijken, de pootjes kunnen zelfs een beetje omhoog. “We hebben er keihard voor gestreden”, vindt Marcellis. “Maar ik moet zeggen, het had in de eerste helft ook zo 0-1 voor NEC kunnen worden. Mickey pakte een paar geweldige ballen en misschien hebben we dat beetje geluk nu wel. Vorige week wonnen we ook, maar bleef het gat naar de concurrenten nihil. Nu is dat toch iets anders.”

Toch is er nog geen complete opluchting in Zwolle. Dat is maar goed ook, want het gat is nog niet groot genoeg om achterover te gaan leunen. Er is structureel wel iets veranderd en dat legt de ploeg voorlopig geen windeieren. Volgens Marcellis ligt de oorzaak in Spanje, daar waar het trainingskamp plaatsvond. “Dat hoor je wel vaker, dat ploegen een goed trainingskamp hebben gehad. Bij ons is dat echt zo. Sindsdien is er iets veranderd, we leggen er meer energie in en iedereen werkt er keihard voor. Dat heeft dit tot gevolg”, weet Marcellis, die alleen nog lang niet klaar is. Volgende week bij FC Utrecht moet er opnieuw een goed resultaat volgen. “Er staan nu twee zware uitwedstrijden op het programma en daarin willen we laten zien dat we ook tegen de subtoppers punten kunnen pakken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dirk Marcellis, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws