Marcellis: ‘Absoluut lekker om te beginnen’

| 19-01-2018

De winterstop is ten einde, voor PEC Zwolle begint zaterdagavond de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Trainer John van ’t Schip heeft in dat duel de beschikking over Ruben Ligeon, waardoor Sander van Looij niet van de partij is. Hij maakt geen deel meer uit van de eerste selectie. “De vakantie was goed, maar het is absoluut lekker om weer te beginnen”, zegt Dirk Marcellis.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle sloot het eerste deel van het voetbaljaar af met een ruime nederlaag bij ADO Den Haag en daar waren gegronde redenen voor. Zeker defensief was de spoeling voor dat duel dun, waardoor mannen als Sander van Looij en Mark Bruintjes hun opwachting maakten. Inmiddels heeft PEC Zwolle zich versterkt met Ruben Ligeon, waardoor dat probleem niet zo snel meer de kop op gaat steken. Het heeft tot gevolg dat Van Looij weinig kans maakt op speelminuten en daarom zoekt de club naar een passende oplossing. Zolang die oplossing er niet is, traint Van Looij mee bij de beloften van PEC Zwolle.

De eerste selectie bereidde zich deze week voor op het thuisduel met NAC Breda. Dat deed het met een volledige groep. “We hadden de vakantie wel even nodig, vooral om de jongens met blessures terug te laten komen. Die zijn er weer”, vertelt Marcellis, die zelf ook genoot van de korte pauze. “Op een gegeven moment ben je er wel aan toe. Even geen voetbal, een week met familie en vrienden. Dat is altijd prettig. Maar het is ook weer fijn om te gaan voetballen. We hebben een goed trainingskamp gehad, een oefenwedstrijd gespeeld en nu een volle week in Zwolle gehad. Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Marcellis, die zelf een half seizoen in het shirt van NAC Breda speelde, verwacht dat de gasten weinig anders voor de dag komen dan eerder dit seizoen. “In uitwedstrijden spelen ze vaak compact, verdedigend. Het is lastig inschatten, maar ze zullen bij ons niet ineens vol vooruit spelen. Op basis van de stand is het een wedstrijd die wij moeten winnen en hopelijk kunnen we het spel uit de eerste seizoenshelft weer oppakken. Dan kunnen we het verschil maken”, weet Marcellis. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en NAC Breda begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Dirk Marcellis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws