Marathonschaatsers succesvol in Dronten

| 04-12-2012

De Zwolse marathonschaatsers van Schaatsvereniging Zwolle hebben afgelopen zaterdag in Dronten vier podiumplaats weten te bemachtigen. De schaatsvereniging was met minder schaatsers dan normaal actief, maar over de prestaties had de vereniging niet te klagen. “Ondanks het lagere aantal, sleepten we in verschillende categorieën één keer goud en drie keer brons in de wacht. Een prima prestatie”, laat de schaatsvereniging weten.

De enige Zwolse overwinning werd zaterdag behaald door Joost Dekkers bij de jongens pupillen C. Het betekende voor Dekkers de derde overwinning op rij. “Joost kan de finale over twee weken in Nijmegen met vertrouwen tegemoet zien”, aldus de vereniging. Bij de meisjes pupillen C werd Lotte Brink al snel de kop opgedrongen. In een spannende laatste ronde werd zij nog gepasseerd door twee concurrentes en behaalde daardoor een derde plaats, tevens haar positie in het tussenklassement over alle wedstrijden. Zwollenaar Kurt van de Nes was bij de masters 1 de aanvaller van de dag. “Met twee medevluchters slaagde hij erin om anderhalve ronde voorsprong op te bouwen, maar mede door het zware ijs moest hij in de sprint zijn meerdere erkennen in de twee medevluchters. Kurt staat nog wel bovenaan in het klassement.”

De Zwolse dames Ryanne Bosch en Sanne Brandwacht kenden in hun race beide een moeizame start, maar toonden vervolgens wel veerkracht. Bosch had pech en kwam al snel ten val, terwijl Brandwacht door het hoge tempo al snel moest lossen. “Een groot deel van de wedstrijd leek Sanne een verloren race te rijden, maar met ijzeren wil knokte ze zich terug in het peloton. Uiteindelijk sprintte ze mee voor de podiumplaatsen en eindigde ze op een verdienstelijke zevende plaats.”

Schaatsen, Schaatsvereniging Zwolle, Kurt van de Nes, Joost Dekkers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws