Manon Flier reikt tot kwartfinale van NK

| 09-01-2017

‘Een pittige kennismaking.’ Zo omschrijft de NOS het allereerste Nederlands kampioenschap beachvolleybal indoor van Manon Nummerdor-Flier. De Zwolse besloot over te stappen naar het beachvolleybal en deed afgelopen weekend voor het eerst mee aan een groot toernooi. Samen met kompaan Marleen van Iersel reikte zij tot de kwartfinale.

In juli van 2016 kwam het dochtertje van Manon en Reinder Nummerdor ter wereld. Vader Reinder besloot te stoppen met beachvolleyballen, maar dat gold niet voor moeder Manon. Zij volleybalde voor haar zwangerschap in de zaal en ruilde de zaal afgelopen jaar in voor het zand. In Aalsmeer kwam Flier, zoals ze in beachvolleyballand genoemd wil worden, voor het eerst in actie op een NK. Meedoen om de prijzen zat er niet in, want in de kwartfinale werd het duo uitgeschakeld. “Ik was er ook niet met heel veel verwachtingen ingegaan. Zag het meer als een mooie gelegenheid om wedstrijden te spelen, ritme op te doen en te kijken waar we staan. Ik heb nog heel veel te leren”, zegt ze tegenover de NOS.

De overstap naar het strand valt wel in de smaak. Er moet nog een hoop gebeuren, maar van spijt is bij Manon Flier absoluut geen sprake. “Het voelt als opnieuw beginnen. Als die 15-jarige Manon die in de zaal mocht meedoen met de toppers. Ze willen me allemaal testen, dus ik kreeg veel ballen. Ik moet veel passen, dat ben ik natuurlijk niet gewend in de zaal. En het duurt iets langer voor je van a naar b bent”, geeft de Zwolse aan. Trainingen kan Flier ook nog zeker gebruiken, zeker voor wat betreft het springen. “Je moet een andere sprongtechniek gebruiken en daar hebben we nog niet op getraind. Ik heb nog een hele weg te gaan om mezelf te verbeteren, maar ik vind de combinatie moeder en beachvolleybal wel leuk.”

Het Nederlands kampioenschap indoor ging uiteindelijk naar Laura Bloem en Marloes Wesselink. Zij waren in de finale met 21-14 en 24-22 te sterk voor Emi van Driel en Raisa Schoon. Bij de heren ging de titel naar het gelegenheidsduo Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer.

Volleybal, Beachvolleybal, Manon Nummerdor-Flier

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws