Manon Flier: ‘Ik heb genoten van de sport’

| 15-08-2017

Manon Nummerdor-Flier stopt met beachvolleybal. “De keuze om te stoppen met beachvolleybal is een hele moeilijke geweest”, licht de 33-jarige Zwolse toe. “Ik heb genoten van de sport beachvolleybal en ik denk ook dat er duidelijk sprake was van sportieve progressie. Dat ik stop heeft te maken met meerdere factoren.”

Op 24 november 2016 maakte de 430-voudig volleybalinternational bekend dat zij de zaal verruilde voor het zand, om samen met Marleen van Iersel een beachvolleybalteam te starten. “We hebben aan het begin met elkaar afgesproken dat we er een seizoen vol voor zouden gaan, om vervolgens te evalueren of we zouden doorgaan”, legt bondscoach Richard de Kogel uit. “De uitkomst van de evaluatie is dat Manon heeft besloten te stoppen als beachvolleybalster.” Teamgenoot Marleen van Iersel, die doorgaat als beachvolleybalster, reageert: “Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking.”

Voor Manon Flier, de partner van Reinder Nummerdor, was het een moeilijke keuze. “Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug, wat ook andere fysieke klachten tot gevolg had. Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster. Door een combinatie van deze factoren ben ik tot het besluit gekomen om te stoppen.”

Volleybal, Beachvolleybal, Manon Nummerdor-Flier

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws