Mannen HTC ineens klaar: ‘Ook pech gehad’

| 21-07-2019

De mannen van HTC Beachsoccer zijn er zondag niet in geslaagd om de halve finales van de strijd om de landstitel te bereiken. De ploeg van trainer Folkher Langejans sloot de reguliere competitie nog als tweede af, maar ging in de kwartfinales toch enigszins verrassend met 4-5 onderuit tegen BS Scheveningen.

De Zwolse eredivisionist werkte een alleraardigste competitie af, die zondag werd afgesloten met een wedstrijd tegen Beach Soccer Egmond. Die partij werd door goals van Melvin Velthuis (twee), Seppe Mayorga en Marthijn van der Steege met 4-3 gewonnen, waardoor HTC als tweede eindigde. Daaropvolgend werd de kwartfinale afgewerkt, waarin HTC het opnam tegen BS Scheveningen. “We zijn tweede geworden en dat is netjes, maar je verwacht in de kwartfinale niets. De acht ploegen doen weinig voor elkaar onder en dus kan er van alles gebeuren”, weet trainer Folkher Langejans.

Dat bleek wel, want de partij tegen Scheveningen ging alle kanten op. In eerste instantie nam HTC een 4-3 voorsprong, waarna het kansen kreeg op meer. “Op dat moment hadden we de 5-3 moeten maken, maar die bleef uit. Vervolgens werd het 4-4 en zag je de conditionele sterkte van de tegenstander. Ze konden lekker wisselen en gaven steeds meer druk. Uiteindelijk hebben we ook pech gehad, met bijvoorbeeld balletjes buitenkant paal”, stelt Langejans, die zijn formatie met 4-5 zag verliezen.

Een teleurstelling natuurlijk, want door die nederlaag is het seizoen van HTC abrupt tot een einde gekomen. “Nu is het even balen ja, dat is logisch. Toch hebben we het weer leuk gehad en hebben we ons weer heel goed vermaakt. Het blijft gewoon een hartstikke mooie sport”, zegt Langejans. Voor de vrouwen van HTC is het seizoen nog niet ten einde. Zij sloten de competitie af als nummer vijf en moeten daardoor nog spelen om lijfsbehoud in de eredivisie. Volgende week zaterdag wacht een duel met BS 030, die gewonnen moet worden om niet verder in de problemen te komen.

Beachsoccer, HTC Beachsoccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws