Mamedov schiet Zwolle naar driepunter

| 19-08-2011

Drie goals van Norair Mamedov hebben er mede voor gezorgd dat FC Zwolle vrijdag een klinkende 0-4 overwinning heeft geboekt tegen AGOVV. De spits maakte zijn treffers in de tweede helft in een tijdsbestek van twintig minuten. Zwolle was voor rust al op voorsprong gekomen via een doelpunt van Furdjel Narsingh. Op sportpark Berg en Bos in Apeldoorn was Zwolle heer en meester en boekte de ploeg van trainer Art Langeler eenvoudig haar tweede zege. Zwolle staat na drie duels op een tweede plek in de Jupiler League, achter FC Eindhoven.

De ploeg van trainer Art Langeler begint steeds beter te draaien en de spelers weten elkaar beter te vinden. De trainer van FC Zwolle is na afloop van de wedstrijd dan ook tevreden, maar kritisch. "De uitslag is misschien een beetje geflatteerd, maar we hadden voor de thee de wedstrijd al moeten beslissen. Dit duurde vanavond dan ook te lang." Toch kan de trainer tevreden zijn over zijn ploeg, want er waren genoeg aanknopingspunten om de komende weken mee verder te gaan. De eerste helft spelen de Zwollenaren redelijk goed. Furdjel Narsingh zet zijn ploeg binnen het kwartier al op voorsprong na een knap doelpunt in de korte hoek. Zwolle domineert de gehele wedstrijd, maar voor de thee wordt er niet meer gescoord.

Na de boswandeling van de kleedkamers naar het speelveld domineren de Blauwvingers de gehele tweede helft. Er wordt bij vlagen goed gecombineerd en dit wordt dan ook uitbetaald door twee mooie doelpunten van Norair Mamedov. Via een strafschop weet hij ook nog een derde doelpunt te scoren en zo is zijn eerste hattrick in Zwolse dienst binnen. Langeler na afloop van de wedstrijd: "We hebben vanavond verdiend gewonnen, de tussenstand in de rust had natuurlijk al groter moeten zijn. De gehele wedstrijd was de opdracht druk te blijven zetten. Toch was er weer een fase in de wedstrijd waarin wij onder druk kwamen te staan. Groot compliment voor Norair Mamedov, want hij heeft het de eerste wedstrijden moeilijk gehad, maar vandaag een mooie hattrick voor hem." Op de vraag van een journalist of de trainer nu moeite gaat krijgen om een keuze te maken tussen Norair Mamedov en Jeroen Ketting in de spits antwoord de trainer nuchter: "Ik heb nooit moeite om keuzes te maken en dit is iets wat we natuurlijk ook graag willen."

Vrijdag 26 augustus staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 20.00 uur zal de bal dan weer rollen op het kunstgrasveld in het FC Zwolle Stadion. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:
AGOVV: Huiskamp; De Corte, Reekers, Van der Kooij; Cairo, Schwiebbe, Siers; Wille, Krohne (72. Jansen da Silva), Lagmouchi.

FC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum (82. Pot); Olijve, Van den Berg, Achenteh; Narsingh (77. Bakkati), Mamedov, Maachi.

Scoreverloop:
14. Furdjel Narsingh 0-1
65. Norair Mamedov 0-2
76. Norair Mamedov 0-3
84. Norair Mamedov 0-3 (strafschop)

Gele kaarten:
Reekers, Schwiebbe, De Corte (AGOVV), Aafjes (FC Zwolle)

Toeschouwers:
2.311

Arbitrage:
Dhr. Van Sichem (scheidsrechter), dhr. Geutjes en dhr. Inia (assistent-scheidsrechters) en dhr. Berben (vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Norair Mamedov, Furdjel Narsingh

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws