Mamedov krijgt voorkeur boven Ketting

| 26-08-2011

Jeroen Ketting is weer fit en speelgerechtigd, maar start vrijdagavond niet in de basis als FC Zwolle het thuis opneemt tegen Sparta Rotterdam. Trainer Art Langeler heeft besloten zijn basiselftal niet te wijzigen ten opzichte van vorige week, toen overtuigend met 0-4 werd gewonnen bij AGOVV Apeldoorn. Enige wijziging is de positie onder de lat, doelman Leon ter Wielen moet zijn plek weer afstaan aan Diederik Boer. Hij zat de eerste drie duels van het seizoen nog een schorsing uit.

© Annet van Raalten

Bart van Hintum is nog wel een klein vraagteken. De linker verdediger stapte in de laatste training van het veld met kleine klachten, als gevolg van een blessure opgelopen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met het oog op het restant van de competitie kiest Langeler er mogelijk voor om Van Hintum - die vorige week voor het eerst op het wedstrijdformulier stond - buiten de basis te laten. In dat geval zal de van een schorsing teruggekomen Alexander Bannink plaatsnemen op het middenveld en zal Rochdi Achenteh een linie naar achter zakken.

Hoewel Langeler voor nogal wat keuzes heeft gestaan bij het maken van zijn opstelling, zegt hij dat niet lastig te hebben gevonden. “Ik heb er geen enkele moeite mee heb om keuzes te maken, maar daar gaat wel wat aan vooraf. Bij topsport op ons niveau spelen de beste elf spelers, die de trainer selecteert. Aangezien FC Zwolle een selectie heeft van 24 spelers, mag de trainer naast het selecteren van de elf spelers die beginnen ook nog zeven spelers selecteren die op de bank zitten. Deze keuzes zijn niet moeilijk. Wat soms wel moeilijk is, is keuzes uitleggen en misschien nog wel belangrijker, hoe spelers met keuzes omgaan.”

“Als je speler bent en je staat wissel, dan is dit teleurstellend”, vervolgt Langeler. “Je traint de hele week en je wilt spelen. Na deze primaire reactie kun je somber rondlopen, wat van je af schoppen of schelden, boos zijn op de trainer. Als je speler bent en je zit niet bij de selectie, dan kijk je op de tribune. Hier zie je de wedstrijd het beste. Wat zouden deze spelers veel kunnen doen om hun teamgenoten te helpen! Ik weet zeker dat wij iedereen binnen deze selectie dit jaar hard nodig hebben. Alle spelers zullen wedstrijden spelen en minuten maken, we hebben elkaar hard nodig dit jaar. De enige manier om te komen tot aansprekende prestaties, is als we het samen doen.”

Vermoedelijke opstelling FC Zwolle: Diederik Boer; Bram van Polen, Darryl Lachman, Gerard Aafjes, Bart van Hintum; Frank Olijve, Rochdi Achenteh, Furdjel Narsingh, Joey van den Berg, Nassir Maachi; Norair Mamedov.

Voetbal, FC Zwolle, Diederik Boer, Bart van Hintum, Norair Mamedov, Alexander Bannink, Jeroen Ketting

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws