Machteloos PEC Zwolle vliegt uit de beker

| 31-01-2018

Even lijkt PEC Zwolle woensdag met een wereldwonder voor spanning te zorgen, maar het doelpunt van Wouter Marinus is niets meer dan uitstel van executie. Het bekerduel bij AZ is voor PEC een kansloze onderneming, die wordt afgesloten met een 4-1 nederlaag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De ellende begint voor Zwolle al een dag voor de wedstrijd, als blijkt dat Mustafa Saymak en Ryan Thomas de kwartfinale van de beker moeten missen. Blessures zijn de oorzaak en daardoor staan Wouter Marinus en Erik Bakker plots in de basiself. Vanaf het begin heeft PEC niets te vertellen, iets anders kunnen we er niet van maken. AZ beleeft een zorgeloze avond, vooral omdat PEC aanvallend compleet machteloos staat. Youness Mokhtar is in de weer met scheidsrechter Bas Nijhuis, Terell Ondaan met zichzelf en Wouter Marinus doet zijn best. Meer komt er niet van terecht.

AZ combineert er bij vlagen flink op los en komt dan ook op voorsprong. Wout Weghorst profiteert van weifelend optreden van Dirk Marcellis en met een subtiele stift verschalkt hij Diederik Boer. Het is daarna wachten op de 2-0, maar tien minuten later bijt PEC ineens van zich af. Een mispeer van Younes Namli komt op het hoofd van Marinus en die kopt de gelijkmaker binnen. Het is dan misschien dat sprankje hoop, maar die wordt kort voor de rust om zeep geholpen. Opnieuw Marcellis laat zich aftroeven bij een hoekschop en Guus Til is de man die profiteert: 2-1.

Na rust is de strijd ook op het scorebord snel gestreden, want keeper Boer ziet in de tweede helft al snel de rode kaart. Hij maakt ver buiten zijn strafschopgebied hands, waardoor Nijhuis niets anders kan dan hem van het veld sturen. Niet veel later is Oussama Idrissi het eindstation van een prima AZ-aanval: 3-1. In het verdere verloop kan PEC de tegenstander haast niet tot bedaren krijgen. Weghorst maakt op aangeven van Jahanbakhsh 4-1, er zijn nog wat andere mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer. Zo is het bekeravontuur van PEC voorbij en heeft het nog maar één mogelijkheid om de nieuwe doelstelling te behalen: via de competitie.

Wedstrijdstatistieken:
AZ: Bizot, Svensson, Ouwejan, Midtsjo, Jahanbakhsh (75. Van Overeem), Wuytens, Hatzidiakos, Koopmeiners, Til, Idrissi (69. Seuntjens), Weghorst

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Bakker, Marinus, Namli (72. Nijland), Mokhtar (79. Israelsson), Ondaan (56. Van der Hart)

Scoreverloop:
21. 1-0 Wout Weghorst
32. 1-1 Wouter Marinus
39. 2-1 Guus Til
60. 3-1 Oussame Idrissi
71. 4-1 Wout Weghorst

Gele kaart:
Youness Mokhtar (PEC Zwolle)

Rode kaart:
Diederik Boer (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Bas Nijhuis

Toeschouwers:
13.247

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws