Maasman: ‘Speerpunt blijft ontwikkeling’

| 02-04-2014

Voor SV Tyfoon is het seizoen ten einde. De heren draaiden op gepaste afstand van buurman en kampioen SV Zwolle een prima jaar. De jonge ploeg van speler/trainer Ronald Maasman eindigde in de derde klasse als vijfde. En dat is geheel conform de doelstelling. “Het was de bedoeling om in de middenmoot te eindigen, dus als vierde, vijfde of zesde. Nou, dat is gelukt”, zegt een tevreden Maasman.

Een jonge ploeg speelt uiteraard om te winnen, maar speelt ook om zichzelf te ontwikkelen. Die ontwikkeling gaat vaak gepaard met pieken en dalen, iets wat tekenend is voor het eerste team van Tyfoon. Het seizoen begon met een aantal nederlagen. “We moesten wennen aan de fysiek sterkere tegenstanders, maar vervolgens hebben we ons herpakt”, zegt Maasman. Het middenstuk van de competitie bleek een succes, want door een aantal zeges steeg de ploeg zelfs even naar plaats drie. Inmiddels is de competitie afgelopen en is Tyfoon terug te vinden op plaats vijf. “We hadden een aantal blessures en konden minder wisselen. Dat heeft ons in de eindfase van de competitie opgebroken.”

Een vijfde plaats bleek uiteindelijk het hoogst haalbare en daar is Maasman blij mee. Aan degradatie hoefde Tyfoon niet te denken en in elke wedstrijd kon de ploeg zich prima met de tegenstander meten. Maar nog blijer is de speler/trainer met de ontwikkeling van zijn ploeg. “Bij een jonge ploeg is dat uiteraard de hoofdmoot. Als team zijn we beter geworden, maar ook per individu hebben we stappen gemaakt. De ene maakt een grotere stap dan de ander, dat is logisch. Maar al met al zijn we sterker geworden”, vertelt Maasman. Toch hoopt de trainer dat de ploeg aankomend seizoen fysiek sterker wordt. “Daarin komen we nog tekort. Qua techniek en snelheid zit het goed, maar we worden fysiek nog wel eens afgetroefd. Zoiets komt ook met de jaren.”

De herenploeg van Tyfoon bestaat voor een groot deel uit spelers die net afkomstig zijn uit de junioren of zelfs qua leeftijd nog junior zijn. “Daarom blijft ontwikkelen het speerpunt, ook aankomend seizoen. Deze groep kan nog wel tien tot vijftien jaar mee en dus moeten we groeien. Kampioen worden of promoveren, het is geen must. Als het zover komt, prima, maar het gaat om de ontwikkeling”, zegt Maasman, die zelf aankomend seizoen meer speelminuten wil maken. De club is dan ook op zoek naar een nieuwe trainer. “Ik heb nu een dubbelfunctie en kom daardoor amper aan spelen toe. In principe komt er een nieuwe trainer en ga ik door als speler. Maar de club is nog zoekende.”

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws