Maasman: ‘Derby was nooit een wedstrijd’

| 17-12-2013

De Zwolse handbalderby tussen SV Zwolle en SV Tyfoon is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen gewonnen door Zwolle. In de BDG-hal bleek de thuisploeg met 28-11 te sterk voor Tyfoon. “Het was uiteindelijk een terechte nederlaag, maar het is helaas geen moment een wedstrijd geweest”, zegt Tyfoon-trainer Ronald Maasman.

© Paul Memelink

Na de 12-32 nederlaag van eerder dit seizoen had Tyfoon wat recht te zetten. De jonge ploeg van trainer Maasman had net als de tegenstander wat opstartproblemen, waardoor het na acht minuten slechts 2-2 stond. Kansen werden gemist, aanvallen niet uitgespeeld en in alle overige situaties stonden de twee keepers in de weg. Uiteindelijk liep SV Zwolle nog voor de rust uit naar een ruime 14-6 voorsprong, een score die in het tweede bedrijf werd verdubbeld: 28-11.

Tyfoon-trainer Ronald Maasman had het na afloop van de ontmoeting vooral over het optreden van de scheidsrechter. “SV Zwolle speelt een heel fysiek spelletje, daar waar wij juist technisch en snel proberen te spelen. De scheidsrechter liet zondag bijna alles toe, waardoor wij niet in het spel konden komen. Daardoor wisten wij in de rust al dat we niet konden winnen.” In het tweede bedrijf was voorzichtigheid dan ook geboden. “De schade beperkt houden en zorgen dat iedereen heel blijft. Daar lag in de tweede helft de focus voornamelijk op”, zegt Maasman.

© Paul Memelink

Toch was de trainer wel teleurgesteld over het wedstrijdverloop, zeker gezien de voorgaande wedstrijden van zijn ploeg. In de vijf wedstrijden voorafgaand aan de derby pakte Tyfoon drie overwinningen. “De ploeg zit duidelijk in een stijgende lijn, terwijl Zwolle de laatste weken niet echt in vorm was. Ik had gehoopt dat er wat mogelijk was, dat bleek door andere factoren dus niet het geval”, zegt Maasman. “Maar ondanks de nederlaag gaat het wel lekker bij ons. De doelstelling is om dit seizoen in de middenmoot te eindigen en wat dat betreft liggen we op koers. Dan zien we volgend jaar wel verder.”

Handbal, SV Tyfoon, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws