Maarten Schelling: ‘Zaaltitel is geweldig’

| 08-03-2015

De korfballers van Sparta zijn zaterdagavond kampioen geworden in de eerste klasse. In een volgepakte Calohal won de Zwolse formatie met 25-19 van Sparta Zevenhuizen en dat was ruim voldoende om het feestgedruis op gang te laten komen. “In zo’n ambiance kampioen worden, beter kan natuurlijk niet. We gaan er een flink feestje van maken”, stelt routinier Maarten Schelling na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Het is misschien wel een ultiem hoofdstuk uit een jongensboek. Stoppen bij de hoofdmacht, terugkeren omdat ze scorend vermogen zoeken en uiteindelijk met een ongelofelijk aantal goals het kampioenschap over de streep trekken. Kort en bondig is dat het verhaal van Maarten Schelling, die in mei van 2013 het vlaggenschip van Sparta vaarwel zei. Hij keerde dit jaar terug voor de zaalcompetitie, omdat de ploeg goals zocht. “Om het dan af te sluiten met een kampioenschap, dat is geweldig”, lacht Schelling, die naar alle waarschijnlijkheid het stokje ook direct weer over gaat dragen. “Als alles normaal loopt, dan komen er weer andere korfballers beschikbaar. En dan sta ik zonder morren mijn plaats weer af.”

In de kampioenswedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen behoorde Schelling tot één van de aanjagers. Met al zijn korfbalervaring nam de puntspeler zijn ploeg bij de hand en bracht hij Sparta op het goede spoor. Het eerste punt kwam uit de handen van Schelling en dat bleek de opmaat naar nog veel meer. Via een ruststand van 16-10 liepen de Zwollenaren uit naar 23-15, om uiteindelijk met 25-19 te winnen. “We hebben vandaag helaas geen hoogstaand korfbal kunnen spelen, maar weten uiteindelijk toch weer 25 punten te maken”, zegt Schelling, die daarmee direct de kracht van Sparta te pakken heeft. “Ja, aanvallend waren wij in deze competitie ijzersterk. In één wedstrijd 25 goals maken, dat laat op dit niveau niemand zien.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Uiteindelijk bleek het scorende vermogen genoeg voor de o zo gewenste promotie naar de overgangsklasse. Jarenlang hikte Sparta tegen een terugkeer aan, maar telkens kwam het net tekort. De schotklok in Zwolle, het was een kwestie van tijd. “Ja, misschien wel. Als je een paar keer dichtbij promotie bent, dan volgt de stap vanzelf. Nu is het zaak om er ook in te blijven. Als er wat spelers bij komen, dan denk ik dat deze ploeg daar zeker iets te zoeken heeft. Maar we gaan eerst een mooi feestje bouwen. Hier mogen we van genieten.”

Korfbal, Sparta, Calohal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws