Maaike ten Berg-Bijlsma wint Grote Prijs

| 16-01-2011

Zwolle International 2011 is zondagmiddag na twee weken prachtige paardensport op schitterende wijze afgesloten. De lokale favoriet Maaike ten Berg-Bijlsma reed in de Lodewijk Assurantiën Grote Prijs van Zwolle een ijzersterk barrageveld aan gruzelementen. Met Uncle Berry wist de stiefdochter van Johan Heins als enige onder de 31 seconden te duiken. Stefanie van den Brink eindigde als tweede, gevolgd door Jur Vrieling.

Louis Konickx had een listig barrageparcours uitgezet, maar de topontwerper kon niet voorkomen dat achttien van de vijftig starters hem te slim af waren. De barrage leverde enorm veel vuurwerk op. Reeds als vierde starter had Maaike ten Berg-Bijlsma de ideale lijn te pakken, geadviseerd uiteraard door topcoach Johan Heins. Haar Andiamo-zoon Uncle Berry viel zelf aan op de hindernissen, Maaike stuurde hem over de kortste lijnen en reed mooi binnendoor met een galopsprong minder naar de schuin opgestelde laatste oxer. Zo vroeg in deze grote barrage had het publiek in de bomvolle IJsselhallen de ultieme rit al gezien. Toch gaf de concurrentie de moed nog niet op. Danny Schaper reed scherp rond met Willow, maar zijn schimmel galoppeerde niet zo sterk als Uncle Berry. Ook Julia Kayser deed een prima poging met de geweldig springende Valdato, maar kwam niet aan de tijd van Maaike.

Jur Vrieling had niet zijn snelste paard bij zich, maar Jur zelf had snode plannen en zijn vermogende Sissi van ’t Schuttershof werkte zeer goed mee: 31,46 seconden. Op dat moment goed voor de tweede plaats, maar Stefanie van den Brink had nog niet gereden. Met de topspringer Verdi raasde de dochter van Teus van den Brink naar 31,34 seconden en dat leverde haar definitief de tweede plaats op. Want ook laatste starter Franz-Joseph Dahlmann, de winnaar van de Zware Tour op vrijdag, zag zijn poging stranden op hindernis negen. Toen die balk rolde, stegen de vreugdekreten op uit het kamp rond Maaike ten Berg-Bijlsma, die voor het eerst in haar carrière een schitterende en zeer verdiende overwinning behaalde in een CSI.

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws