Maaike Brandwagt boekt eerste zege

| 30-05-2011

Maaike Brandwagt heeft haar eerste zege van het seizoen te pakken. De jeugdrenster van Hanzerenners Zwolle schreef zaterdag de Jeugdronde van Enter (categorie 5) op haar naam. In categorie 1 was de Zwolse Mickey Nijkamp weer superieur en in categorie 2 eindigde Ilse Grit op een verdienstelijke tweede plaats. De zege in haar categorie ging naar Mark de Groot van De IJsselstreek.

Om klokslag 11.00 uur werd er in Enter gestart met categorie 1 (de jongste groep). Mickey Nijkamp had zoals gebruikelijk een erg goede start en reed daardoor direct weg bij alle concurrenten. Mickey bleef de gehele wedstrijd alleen rijden en kwam met een zeer ruime voorsprong over de finish. Na Mickey was het de beurt aan Ilse Grit. Zij reed in categorie 2 zeer aanvallend. In de tweede ronde konden nog maar vijf van de veertien renners haar volgen. In ronde drie, waarin Ilse nog steeds het meeste kopwerk deed, bleven alleen Mark de Groot en Bas Wissink in haar wiel. In de laatste ronde bleek Mark over de beste benen te beschikken en hij kwam als eerste over de finish. Ilse zag haar aanvallende rijgedrag beloond met een zeer verdienstelijke tweede plek.

In categorie 3 kwamen de Hanzerenners Jarno Born, Ard Stuiver en Caya Krol als respectievelijk de nummers 19, 22 en 24 over de streep. Ferron Homan (categorie 4) moest in Enter zijn deelname aan het NK veiligstellen. In een zware wedstrijd kon Ferron het eerste pelotonnetje net niet bijhouden. Ferron gaf echter niet op en kwam uiteindelijk als achttiende over de streep en stelde zijn deelname aan het NK veilig. Phaedra Krol reed in dezelfde wedstrijd attent van voren en liet zich geregeld aan de kop van de wedstrijd zien. In de laatste ronde was er nog een groepje van elf renners over. Phaedra sprintte goed mee en kwam als vijfde over de streep. Bas Dijkslag eindigde als 22ste.

Tot slot koersten Maaike Brandwagt en Rick van der Werf in categorie 5 de gehele wedstrijd zeer attent. De twee Hanzerenners zaten de gehele wedstrijd voor in het peloton. De eindsprint moest bepalen wie er op het podium plaats mochten nemen. Maaike sprintte zeer goed en kwam uiteindelijk als eerste over de finish. Rick reed een erg goede wedstrijd en kwam verdienstelijk als negende over de finish. Reinout op ’t Zandt eindigde als 23ste.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws