Lynn van Beek: ‘Mijn stick ging altijd mee’

| 22-10-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Lynn van Beek. De 31-jarige captain van de sterkste damesploeg van HC Zwolle woont dankzij haar grote liefde in Zwolle en komt daarom ook uit voor de Zwolse hockeytrots.

Schoenen
"Mijn favoriete hockeyschoen is de ASICS Gel-Hockey Typhoon 3. Op dit model van ASICS hockey ik al jaren. Elk jaar verslijt ik één tot twee paar van deze schoenen, want als je vier keer per week hockeyt op een waterveld dan gaat het wel hard. Wanneer ik nieuwe hockeyschoenen ga halen, dan hoef ik ze niet eens meer te passen. Ik weet al dat ze heerlijk zitten. Ik word soms nog wel eens raar aangekeken door de verkoper. Diegene vraagt dan: Moet je ze niet eerst even passen?”

Bal
“De beste ballen waar je als hockeyer mee kan spelen zijn Kookaburra hockeyballen. Deze ballen hebben een bepaalde ‘soft touch’, waardoor je er heel hard mee kan slaan en er toch goede controle over houdt. Wanneer je gewend bent om met Kookaburra ballen te spelen, voelt elke andere willekeurige bal aan als een harde kei. Als wij bij een uitwedstrijd te maken krijgen met hockeyballen van een ander merk, dan proberen wij nog wel eens stiekem tijdens de wedstrijd de bal te wisselen met één van onze Kookaburra ballen.”

© Jan Burgman Fotografie

Veldje
“Als klein meisje mocht ik elke zondag met mijn ouders mee naar de thuiswedstrijden van Heren 1 en Dames 1 van HC Den Bosch. Mijn stick ging altijd mee. Voor elke wedstrijd, tijdens de rust en na de wedstrijd was ik aan het hockeyen met teamgenootjes op veld 1. Dan probeerden wij elkaar te dollen, schoten we op goal of namen we strafballen. Vele uren heb ik op dat veld doorgebracht. Ik moet nu bij HC Zwolle ook altijd even glimlachen als wij in de rust van onze wedstrijden hockeyende kinderen van het veld moeten sturen omdat wij weer gaan beginnen. Dat moesten ze vroeger bij mij ook altijd doen.”

Liefde
“Vier jaar geleden heb ik negen maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië gereisd. Na een maand kwam ik mijn huidige vriendin Elisa tegen in een surfhostel. Zij komt uit Zwolle en ik uit Den Bosch. In het dagelijks leven hadden we elkaar waarschijnlijk dan ook nooit ontmoet. Bij terugkomst van onze reis ben ik van Den Bosch naar Zwolle verhuisd om met haar te gaan samenwonen. Aan de reis heb ik dus niet alleen fantastische herinneringen overgehouden, maar ook mijn grote liefde.”

© Jan Burgman Fotografie
Hockey, HC Zwolle, Schoenen, bal, veldje, liefde, Lynn van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws